Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 26 /11:01

Šnipinėjimu Baltarusijai įtariamas kariuomenės paramedikas Andrejus Ošurkovas pripažįsta kaltę

Šnipinėjimu Baltarusijai įtariamas buvęs kariuomenės paramedikas Andrejus Ošurkovas pripažįsta savo kaltę. Tai žurnalistams ketvirtadienį po pirmojo teismo posėdžio sakė kaltinamojo advokatas, jo giminaitis Viktoras Ošurkovas.
Žvalgyba
A.Ošurkovas pripažįsta šnipinėjęs. / 123rf nuotr.

Pasak advokato, jo klientas ilgai buvo sekamas.

Teismas pirmajame posėdyje bylos nenagrinėjo – kaltinamasis pareiškė nušalinimą vienam bylos teisėjų – Stasiui Lemežiui.

Šis teisėjas A.Ošurkovo byloje yra sankcionavęs ikiteisminio tyrimo veiksmą. Įstatymas numato, kad tokiu atveju teisėjas negali dalyvauti nagrinėjant bylą teisme.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Nepilnamečio kaltinamojo žmogžudystės bylos teisėjai Stasys Lemežis ir Pavelas Frolovas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Nepilnamečio kaltinamojo žmogžudystės bylos teisėjai Stasys Lemežis ir Pavelas Frolovas

S.Lemežį nušalinus, į jo vietą bus paskirtas kitas teisėjas. Ar vyks suplanuotas posėdis balandį, kol kas nežinoma.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismo trijų teisėjų kolegija uždarame posėdyje ketino pradėti nagrinėti šnipinėjimo bylą.

Kaltinamasis A.Ošurkovas, kuris tarnavo Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotame pėstininkų batalione, buvo sulaikytas pernai sausį. Suimtą kaltinamąjį į posėdį atlydėjo konvojaus pareigūnai.

Teisėja Virginija Švedienė posėdžio pradžioje pranešė, kad byla bus nagrinėjama už uždarų durų. Valstybės kaltintojas Generalinės prokuratūros prokuroras Redas Savickas BNS sakė, kad perduodamas bylą teismui prašė ją nagrinėti uždaruose posėdžiuose, nes byloje yra slaptų dokumentų.

Valstybės saugumo departamentas pernai gruodį pranešė nustatęs, kad A.Ošurkovą Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausios žvalgybos valdyba (GRU) užverbavo Baltarusijoje ir tikslingai infiltravo į Lietuvos kariuomenę atlikti specialioms užduotims.

Įtariama, kad duomenys Baltarusijai buvo perduodami penkerius metus, už perduotą informaciją kaltinamasis gaudavo pinigų. Lietuvos teisėsauga neseniai pranešė bent apie tris nustatytus šnipus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius