Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sodyboje Pabradės seniūnijoje sužlugdytas šeiminis degtindarių verslas

Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus pareigūnai atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl neteisėtos prekybos namine degtine, Pabradės mieste ir apylinkėse, ir turėdami informacijos apie neteisėtą stiprių namų gamybos alkoholinių gėrimų gamybą dideliais kiekiais, ketvirtadienį, 2011 m. spalio 13 d., atliko sankcionuotą kratą Švenčionių rajono Pabradės seniūnijos gyventojų M. S. ir T. S. sodyboje.
Degtinės buteliai
Degtinės buteliai / Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato nuotr.

Apžiūrėję sodybos kieme esantį ūkinį pastą, pareigūnai surado specialiai įrengtą patalpą, kurioje buvo rasta namų gamybos alkoholinių gėrimų gaminimo įranga ir jau pagaminta ir paruošta išvežimui produkcija – 63 vienetai įvairios talpos plastikinių butelių, pilnai pripildytų skaidrios spalvos skysčiu, turinčiu naminės degtinės kvapą. Bendras kiekis apie 117 litrų. Tai yra didžiausias surastas naminės degtinės kiekis Švenčionių rajone šiais metais. Toje pačioje patalpoje surastos ir keturios 200 litrų talpos statinės, kurios buvo dalinai užpildytos drumzlinu rudos spalvos skysčiu (broga) – bendras kiekis apie 200 litrų. Visas pareigūnų „laimikis“ išimtas ir saugomas Švenčionių rajono policijos komisariate.

Nors sodybos šeimininkė T. S. jau anksčiau buvo teista už analogišką nusikaltimą, tačiau šį kartą visą atsakomybę už neteisėto verslo vykdymą džentelmeniškai prisiėmė jos vyras M.S.
M.S. ikiteisminio tyrimo byloje pateikti įtarimai pagal LR BK 201 str. 1 d. (Tas, kas laikė aparatus namų gamybos stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.) ir pagal LR BK 201 str. 2 d. (tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, penkiasdešimt arba daugiau litrų namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų). M.S. ir T.S. po apklausos paleisti. Įvykis tiriamas.

Informaciją parengė Švenčionių rajono policija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius