Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 30 /14:36

Sostinės centre – neaiškios kilmės sprogimas, ant kojų sukeltos visos tarnybos

Vilniuje dėl neaiškios kilmės sprogimo pirmadienį po pietų ant kojų sukeltos visos specialiosios tarnybos. Netrukus paaiškėjo, kad Naujamiestyje driokstelėjo požeminė aukštos įtampos elektros tiekimo linija.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pranešimą apie šį neįprastą įvykį Bendrasis pagalbos centras gavo pirmadienį 13.15 val.

Įvykio liudininkas pranešė, kad Kauno ir Algirdo gatvių sankryžoje driokstelėjo sprogimas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio duomenimis, aplinkiniai matė atvirą liepsną.

Pagal pirminį įtarimą, kažkas judrioje sostinės Naujamiesčio vietoje galėjo susprogdinti petardą ar kitokį pirotechnikos gaminį.

Į mistinio įvykio vietą išsiųsti keli policijos, greitosios pagalbos, ugniagesių gelbėtojų ir dujų avarinės tarnybos ekipažai.

Vaizdas prie Kauno ir Algirdo gatvių sankryžos buvo išties neįprastas: sprogimas buvo išvartęs šaligatvio trinkeles.

Iškart buvo tikrinama versija, kad po žeme galėjo sprogti dujos. Tačiau specialistams patikrinus aplinką jokio dujų nuotekio nenustatyta. Kita tikrinama versija – aukštos įtampos elektros kabelio sprogimas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė 15min.lt redakciją pirmadienį popiet informavo, kad būtent pastaroji versija yra iš esmės patvirtinta: sprogo požeminė aukštos įtampos (10 kV) elektros linija. Paaiškėjus šioms aplinkybėms, įvykio vietoje budėję ugniagesiai gelbėtojai galėjo ramiai grįžti į bazę.

Anot bendrovės „Lesto“ atstovo ryšiams su visuomene Martyno Burbos, kol kas neaišku, kodėl sugedo 10kV „Lesto“ požeminis elektros kabelis.

„Šiuo atveju gedimo priežastis dar nėra nustatyta. Bendrovės “Lesto„ specialistai aiškinasi, dėl ko įvyko gedimas. Požeminių elektros kabelių gedimai paprastai įvyksta dėl jo technologinio nusidėvėjimo arba pašalinių organizacijų ar asmenų veiklos. Pavyzdžiui, būna atvejų, kai keičiant dangą (šaligatvio plyteles) gali būti pažeistas kabelis, kas paspartina kabelio izoliacijos savybių blogėjimą – tai sukelia kabelio gedimą“, – teigė M.Burba.

Dėl gedimo elektros energijos tiekimas vartotojams nebuvo nutrūkęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius