-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprukdami nuo pasieniečių kontrabandininkai išmetė rūkalus, vertus 21 tūkst. eurų

Prie sienos su Baltarusija nuo Varėnos pasieniečių rinktinės pareigūnų sprukę kontrabandininkai neteko 8 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų, vertų 21 tūkst. eurų, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / VSAT nuotr.

Antradienio naktį VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai patruliavo Šalčininkų rajono Dumblės kaimo prieigose. Pasieniečiai miške pastebėjo 3 asmenis, nešančius ryšulius. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija – apie 1 km.

Įtariami kontrabandininkai irgi pastebėjo artėjančius VSAT pareigūnus, metė krovinį ir pasinaudodami tamsa spruko Eišiškių miestelio link. Jų pagauti nepavyko.

Įvykio vietoje netoli kelio Eišiškės – Eišiškių pasienio kontrolės punktas, prie Dumblės miško, pasieniečiai rado 15 dėžių, kuriose buvo 8 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk 5 Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Nelegalaus krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, siekia 21 tūkst. eurų.

VSAT nuotr./Įvykio vietoje
VSAT nuotr./Įvykio vietoje

Pasieniečiai organizavo vietovės patikrinimą. Vietovę apžiūrėjęs kinologas su tarnybiniu šunimi nuo aptiktų cigarečių dėžių pėdsakais sekė apie 3 km iki sienos. Buvo aptikta vieta, kur, įtariama, iš kaimyninės šalies į Lietuvą galėjo patekti kontrabandinis krovinys.

Dėl kontrabandos gabenimo ir neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigaretės saugomos Varėnos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius