-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sprukdami pažeidėjai pasieniečiams ant kelio pribėrė nusmailintų vinių

Prie sienos su Rusija VSAT pareigūnai užkardė galimą sienos pažeidimą ir kontrabandininkų kėslus atgabenti neteisėtą krovinį. Nelegaliam kroviniui vežti pritaikytu automobiliu sprukdami bėgliai pasieniečių visureigio padangas mėgino prakiurdyti tarpusavyje suvirintais vinimis.
Bėglių mėtytos vinys
Bėglių mėtytos vinys / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį VSAT Pagėgių rinktinės Plaškių užkardos patruliai ties Pagėgių savivaldybės Lazdėnų kaimu pastebėjo Nemuno link dideliu greičiu lekiantį automobilį Volkswagen Golf.

Jo vairuotojas nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti, ignoravo garso bei šviesos signalus, kuriais stabdė pasieniečiai, padidino greitį ir nurūko Anužių kaimo link.

Bėglį pasieniečiai ėmė persekioti tarnybiniu visureigiu. Pareigūnai, įtardami, kad automobilis važiavo prie upės, kur buvo planuojama atgabenti kontrabandos, apie tai pranešė Nemune motorine valtimi patruliuojantiems kolegoms. Jų buvo paprašyta patikrinti vietovę ties Lazdėnų kaimu.

Per gaudynes iš folksvageno ant vietos žvyrkelio pažiro savadarbės kontrabandininkų stabdymo priemonės – tarpusavyje suvirintos vinys nusmailintais galais. Mašiną persekiojantys pasieniečiai matė, kaip iš jos buvo išmestos mažiausiai trys saujos tokių vinių. Laimė, nė vienas toks „ežys“ nepažeidė tarnybinio visureigio padangų.

Bėgliai, nuvažiavę maždaug 15 kilometrų ir supratę, jog pasprukti nepavyks, krūmynuose ties Anužių kaimu paliko automobilį ir nėrė į miško gilumą. Paaiškėjo, kad mašinoje buvo išimta galinė bei priekinė keleivio sėdynės. Tokiais automobiliais paprastai gabenamos kontrabandinių rūkalų dėžės.

Tuo pat metu pasieniečių valties ekipažas Nemuno užfiksavo Lietuvos kranto link plaukiančią guminę valtį su varikliu. Buvo matyti, kad plaukiojimo priemonė prikrauta dėžių su cigaretėmis.

Pažeidėjai, pastebėję artėjančius pareigūnus, suskubo apsisukti, tuoj pat nuplaukė į Rusijos pusę bei skubiai ant kranto ėmė krauti pakuotes su rūkalais.

Apie tai Plaškių užkardos pasieniečiai pranešė kolegoms Rusijoje.

Sieną su Rusija saugantys Pagėgių pasieniečiai ir toliau sėkmingai imasi pasiteisinusios taktikos – pastebėję kontrabandininkus, esančius gretimos šalies teritorijoje bei Nemunu bandančius gabenti kontrabandą, neleidžia pažeidėjams net priartėti prie Lietuvos kranto.

Čia dirbantys VSAT pareigūnai kur kas didesnį dėmesį skiria pažeidimų prevencijai, laikydamiesi nuotatos, kad žymiai tikslingiau neleisti pažeisti sienos, o ne turimas jėgas skirti jau pažeidusiesiems ją gaudyti. Tokios gaudynės, po to prasidėję teisminiai persekiojimai kainuoja nemažai pinigų ir atima daug laiko, o bausmės pažeidėjams skiriamos nedidelės, dažniausiai administracinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius