Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statistikos veidrodyje – išskirtinai gera savaitė Lietuvos keliuose

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, gegužės 8–14 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), eismo įvykiuose mūsų šalyje nežuvo nė vienas žmogus. Sužeistas 71 eismo dalyvis, tarp jų – 8 nepilnamečiai. Iš viso, pirminiais duomenimis, įvyko 60 eismo įvykių. Pirminiais duomenimis, motociklų vairuotojai, iš jų – 1 neblaivus, pateko į 10 įvykių. Juose sužeista 13 žmonių.
Avarija Mastaičiuose
Asociatyvinė iliustracija: avarija Mastaičiuose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 7 įvykiuose. 

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, užregistruota 15 eismo įvykių daugiau, žmonių sužeista 13 daugiau (2014 m. gegužės 8–14 d. žuvo 1 žmogus). 

Šiais metais (iki gegužės 15 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 74 žmonės, t. y. 4 mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Tarp žuvusiųjų – 5 nepilnamečiai. 

Keletas įvykių: 

Gegužės 11 dienos popietę (apie 12.30 val.) Trakų rajone, Bražuolės kaime, Centrinėje gatvėje, teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso automobilio „Opel Tigra“ vairuotojas. Padidinęs greitį, automobilis nuvažiavo toliau, tačiau važiuojamojoje dalyje apvirto, o į jį atsitrenkė tarnybinis automobilis „VW Jetta“, kurį vairavo 45 metų policijos pareigūnas.

Įvykio metu sužeisti automobilio „Opel“ du keleiviai: 21 metų mergina ir 32 metų vyras (jis dėl rankos ir kojos kaulų daugybinių lūžių paguldytas į ligoninę). Neblaivus 23 metų vairuotojas (nustatytas vidutinis 1,89 promilės girtumas) buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Tą pačią dieną (apie 15.40 val.) Kretingos rajone, Darbėnuose, kelyje Kretinga–Skuodas, neblaivaus 38 metų šio miestelio gyventojo vairuojamas motociklas „Honda CBR 900“ atsitrenkė į priekyje važiavusio ir į kairę sukusio automobilio „VW Passat“ tempiamos priekabos galą. Įvykio metu sužeistas motociklo važiuotojas ir su juo važiavusios 24 ir 25 metų keleivės. Abu pirmieji paguldyti į ligoninę. Motociklo vairuotojui nustatytas, pirminiais duomenimis, vidutinis 1,64 promilės girtumas. Automobilį vairavo 66 metų vyras.

Vakare (apie 20.36 val.) Jonavos rajone, Užusalių kaime, Rasos gatvėje, susidūrė dviejų šio kaimo gyventojų vairuojami keturračiai, važiavę ta pačia kryptimi. Sužeisti 36 ir 34 metų vairuotojai, pirmasis jų išvežtas į Kauno klinikas. 

Gegužės 12 dienos pavakarę (16.32 val.) Klaipėdoje, Minijos ir Varnėnų gatvių sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforu, automobilis „BMW 525“, vairuojamas 33 metų vyro, susidūrė su motociklu „Yamaha“ ir dar kliudė du automobilius „Toyota Carina“ ir „Volvo V50“. Įvykio metu daugybinius sužeidimus patyręs 35 metų motociklo vairuotojas paguldytas į uostamiesčio universitetinės ligoninės Reanimacijos skyrių.

Apie šeštą valandą vakaro (17.58 val.) Kalvarijos savivaldybėje, Naujosios Valios kaimo teritorijoje, kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, 80 metų pėsčiąjį partrenkė automobiliu „Ford Mondeo“, vairuojamas 31 metų Estijos Respublikos pilietės. Sužeistas pėsčiasis paguldytas į Marijampolės ligoninės Traumatologijos skyrių. Abu eismo dalyviai buvo blaivūs.

Gegužės 13 dienos pavakarę (17.41 val.) Palangoje, Klaipėdos plente, 30 metų vyras, vairuodamas motociklą „Honda CBR600“, sankryžoje su Vanagupės gatve, lenkdamas du automobilius, atsitrenkė į persirikiavusį posūkiui į kairę automobilį „Ford Mondeo“, vairuojamą 32 metų vyro. Daugybinius sužeidimus patyręs motociklo vairuotojas paguldytas į Klaipėdos universitetinės ligoninės Reanimacijos skyrių. Apgadintos abi transporto priemonės. Ar vairuotojai buvo blaivūs, paaiškės ištyrus jų kraują.

Gegužės 14 dieną, prieš vidurdienį (11.37 val.), Vilniuje, Vytauto ir Latvių gatvių sankryžoje, 58 metų moters vairuojamas automobilis „Škoda Fabia“, sukdamas į kairę, nepraleido pėsčiųjų perėja, degant leidžiamam šviesoforo signalui, ėjusių 51 metų moters ir 2 metų berniuko. Abu pėstieji nukentėjo nesunkiai – gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jie išleisti į namus.

Vakare (18.04 val.) taip pat Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, neblaivaus, neturinčio teisės vairuoti (teisė vairuoti atimta) 31 metų vyro vairuojamas automobilis „Chrysler“ atsitrenkė į priekyje sustojusį automobilį „Citroën“, vairuojamą 46 metų moters. Iš įvykio vietos „Chrysler“ vairuotojas pasišalino. Vėliau jis kreipėsi į ligoninę (dešinės kojos čiurnos raiščių patempimas). Vyriškiui, pirminiais duomenimis, nustatytas lengvas 1,48 promilės girtumas.

Vakare (19.32 val.) sostinėje, Savanorių prospekte ties sankryža su Sausupio gatve, saugaus važiavimo greičio nepasirinko automobilį „Citroën Berlingo“ vairavęs neblaivus 29 metų vyras (nustatytas vidutinis 2,04 promilės girtumas). „Citroën“ atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį „Audi A6“, o šis – į automobilį „Toyota Corolla“. Įvykyje nukentėjo „Audi“ vairavusi 57 metų moteris (galvos sumušimas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius