Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Statybų bendrovei vadovavęs klaipėdietis pasisavino šimtus tūkstančių eurų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai baigė tyrimą, kuriame uostamiesčio statybų bendrovei vadovavęs direktorius įtariamas pasisavinęs daugiau kaip 210 tūkstančių eurų ir išvengęs sumokėti daugiau negu 42 tūkstančius eurų mokesčių.
Kopenhagos metro statybos
Statybos / Justinos Butkutės nuotr.

FNTT tyrėjai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities valstybine mokesčių inspekcija, išsiaiškino, kad statybų bendrovės vadovas, kuris įmonėje dirbo ir kasininku, per trejetą metų savo reikmėms iš bendrovei priklausančių banko sąskaitų išsigrynino daugiau kaip 210 tūkstančių eurų. Tyrimo metu nustatyta, kad savo reikmėms paimtų pinigų įtariamasis bendrovei nesugrąžino, o jų panaudojimo nepagrindė apskaitos dokumentais.

Šimtatūkstantinės pinigų sumos pasisavinimu įtariamas klaipėdietis apgaulingai tvarkė ir statybų bendrovės buhalterinę apskaitą. Surinkta duomenų, kad į finansinę apskaitą nebuvo įtraukta 113 tūkstančių eurų, o teikiant tikrovės neatitinkančius duomenis mokesčių administratoriui, nesumokėta daugiau kaip 42 tūkstančiai pelno ir pridėtinės vertės mokesčių.

Baigtam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūra. Baudžiamoji byla dėl didelės vertės turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų pateikimo perduota Klaipėdos apygardos teismui.        

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius