-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stebuklinga avarija: kaltininko automobilyje – trys keleiviai, bet nė vieno vairuotojo (nuotraukos, video, atnaujinta 22.40 val.)

Sekmadienio vakarą sostinės Žirmūnų mikrorajone susidūrė keturi automobiliai. Narpliojant įvykio aplinkybes policininkams teks pasukti galvą: niekas neprisipažino vairavęs raudonąją „Mazda 323“.
Įvykio vietoje
Raudonasis „Mazda“ kaktomuša susidūrė su „Peugeot“. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sekmadienio vakarą, apie 20.30 val., sostinės Žirmūnų gatvėje, nebetoli prekybos centro „Iki. Minskas“, įvyko keturių automobilių avarija.

Pirminiais duomenimis, visiškai girtas „Mazda 323“ vairuotojas nemažu greičiu važiavo priešpriešinio eismo juosta, miesto centro link.

Pirmiausia „Mazda“ taranavo automobilio „Škoda“ šoną. Pastarojo vairuotojas, bandydamas išvengti kaktomušos, suko vairą dešinėn, todėl kliudė pirmojoje eismo juostoje ta pačia kryptimi judantį „Ford“.

Tuo metu „Mazda“ lėkė toliau ir kaktomuša susidūrė su „Peugeot“.

VIDEO: Avarijos vietoje vos kelios minutės po įvykio

 

„Mazda“ keleivis, neinteligentiškos išvaizdos jaunuolis, policijai pasakojo, esą jie važiavo ne trise, o keturiese. Automobilį „Mazda“ neva vairavęs apie 20-metis jaunuolis su kepurėle po įvykio atseit dingo.

Į avarijos vietą atvykę patruliai pirmiausia kamantinėjo „Škoda“ vairuotoją. Jis prisipažino turėjęs pirmąjį kontaktą su „Mazda“.

Beje, žmoną ir mažametį sūnų vežęs vilnietis minėjo, kad iki namų jam buvo likę keli šimtai metrų: po kelių sekundžių jis būtų ramiai atlikęs kairį posūkį į daugiabučių kiemą, kur šeima gyvena.

Nei „Škoda“ vairuotojo šeimos nariai, nei jis pats nesusižeidė. Per incidentą nenukentėjo ir „Ford“ keleiviai.

VIDEO: Atvyksta policija, apklausia pirmąjį vairuotoją

 

Automobiliu „Peugeot“, kuris po kaktomušos su mazda buvo smarkiai apgadintas, keliavusios dvi merginos naujienų portalo žurnalistui sakė nespėjusios net suprasti, kas įvyko. Jos taip pat atsipirko išgąsčiu ir keliais sumušimais.

Tuo tarpu „Mazda“ priekinis stiklas buvo galva išmuštas iš vidaus. Akivaizdu, kad vairuotojas nebuvo prisisegęs saugos diržo. Į nelaimės vietą atskubėję greitosios pagalbos medikai nelaimėlį paguldė ant neštuvų, sutvarstė kraujuojančią galvą.

Tačiau kitas jaunuolis, „Mazda“ keleivis, patrulius bandė įtikinti, jog visai ne tas susižalojęs vaikinas vairavo automobilį.

Anot pasakotojo, jis šį vakarą susistabdė šią mazdą, kurios vairuotojas, nors ir buvo akivaizdžiai girtas, pasisiūlė jį bei du draugus nuvežti iki prekybos centro. Pasak liudininko, jis pats įsitaisė priekyje, o bičiuliai – vaikinas ir mergina – mašinos gale.

Nenuostabu, jog pasakojimo dalis, kad gale sėdėdamas draugas sugebėjo galva išmušti priekinį automobilio stiklą, visko mačiusiam policininkui sukėlė nuostabą.

Iškart po avarijos įvykio vietoje ėmė tįsti automobilių eilės. Tarp kaktomuša susidūrusių mašinų buvo didelis tarpas, tačiau niekas nedrįso važiuoti per nuolaužų krūvas.

Keliolikai minučių nutrūko ir visuomeninio transporto eismas į abi puses. Tačiau netrukus miesto centro kryptimi važiavusių troleibusų vairuotojai pastebėjo, jog tarp sudaužyto automobilio „Mazda“  ir gatvės apšvietimo stulpų yra pakankamas tarpas. 

Tuo tarpu nuo miesto centro judantys troleibusai turėjo ilgokai palaukti, kol bus patrauktas į avariją pakliuvęs „Peugeot“.

VIDEO: Policija ieško avarijos kaltininko, apklausiamas pasakorius „Mazda keleivis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius