-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune STT demaskavo socialinių įmonių ir poliklinikos vadovus, lobstančius iš kyšių ir aferų

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka tyrimą dėl socialinėse įmonėse ir poliklinikoje vykdyto sukčiavimo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, papirkimo bei kyšininkavimo.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Kaip trečiadienį pranešė STT, tiriami trys nusikalstamos veiklos epizodai.

Įtariama, kad G.O., nedirbdamas trijose įmonėse, iš kurių dvi turi socialinės įmonės statusą, tačiau neoficialiai joms vadovaudamas, veikdamas organizuotoje grupėje su buvusiais ir dabartiniais šių įmonių vadovais ir kitais darbuotojais, apgaule įgijo didelės vertės turtą – fiktyviai įdarbindavo asmenis, priklausančius tikslinėms grupėms: neįgalumą turinčius asmenis, ilgalaikius bedarbius, asmenis, grįžusius iš laisvės atėmimo vietų. Tokiu būdu apgaule buvo įgytos šioms įmonėms Kauno teritorinės darbo biržos mokamos subsidijos iš valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų darbo vietoms kurti ir darbuotojų darbo užmokesčiui mokėti.

Pranešimai apie įtarimus įteikti G.O. ir dar 7 asmenims, kurie apklausti kaip įtariamieji.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo atliktos kratos šių įmonių patalpose, G.O. ir kitų įtariamųjų gyvenamosiose vietose ir paimti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai.

Atliekant tyrimą dėl papirkimo bei kyšininkavimo epizodų, tiriama galimai nusikalstama vienos bendrovės direktoriaus ir vienos Kauno poliklinikos vadovo veikla.

G.O. ir dar keturi įtariamieji buvo sulaikyti 48 valandoms. Įtariamajam G.O. Kauno apylinkės teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą vienam mėnesiui, kitiems septyniems įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Atliekant tyrimą dėl papirkimo bei kyšininkavimo epizodų, tiriama galimai nusikalstama vienos bendrovės direktoriaus ir vienos Kauno poliklinikos vadovo veikla.

STT pareigūnai įtaria, kad bendrovės generalinis direktorius K.B. susitarė ir davė kyšį vienos Kauno poliklinikos vadovui V.O. už tai, jog šis organizuoja jo vadovaujamos poliklinikos teikiamas viešąsias medicinos paslaugas taip, kad dalis poliklinikos pacientų siunčiami išskirtinai tik į šiai bendrovei priklausančias gydymo įstaigas atlikti medicinos tyrimų, kuriuos finansuoja Kauno teritorinė ligonių kasa.

Tyrimo metu atliktos kratos bendrovės patalpose, K.B. gyvenamojoje vietoje, taip pat V.O. gyvenamojoje ir darbo vietose ir paimti tyrimui reikšmingi daiktai ir dokumentai. Pranešimai apie įtarimus įteikti V.O. ir K.B., V.O. buvo sulaikytas 48 valandoms.

Taip pat atliekamas tyrimas dėl V.O. vadovaujamos asociacijos veiklos.

Įtariama, kad šioje asociacijoje galimai neteisėtai buvo naudojamos lėšos, skiriamos asmenų, sergančių priklausomybės nuo psichoaktyviųjų medžiagų ligomis, psichologinei ir socialinei reabilitacijai.

Šio tyrimo metu taip pat atliktos kratos ir paimti tyrimui reikalingi daiktai ir dokumentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius