Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT: Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras viešuosius pirkimus organizavo neskaidriai

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo ir tarnybos pareigų neatlikimo vykdant viešuosius pirkimus VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centre (ŠRATC). Tyrimo metu gauti duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad šiuo metu teismo sprendimu nušalintas nuo pareigų ŠRATC direktorius kartu su buvusia ŠRATC Viešųjų pirkimų ir projektų įgyvendinimo skyriaus vadove piktnaudžiavo tarnyba, netinkamai atliko savo pareigas – neskaidriai organizavo viešuosius pirkimus, dirbtinai ribojo viešųjų pirkimų dalyvių konkurenciją, neracionaliai naudojo įstaigos lėšas.
Renginio akimirka
STT: Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras viešuosius pirkimus organizavo neskaidriai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti pareikšti ir vienos bendrovės komercijos direktoriui.

STT Šiaulių valdybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo duomenimis, neteisėtai, neskelbiamų derybų būdu ŠRATC buvo vykdomas transporto technikos pirkimas. Taip pat nustatyta, kad neteisėtai, t. y. negavus įstaigos valdybos pritarimo, buvo vykdomas cheminių medžiagų ir tam tikrų dalių, skirtų valymo įrenginio technologiniam procesui užtikrinti, viešasis pirkimas, kurio vertė siekė beveik 600 tūkst. litų.

STT vykdant ikiteisminį tyrimą, Šiaulių apygardos teismas minėtų viešųjų pirkimų konkursų metu sudarytas sutartis pripažino niekinėmis.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą STT pareigūnai nustatė, kad vienai proteguojamai įmonei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti ŠRATC organizuotą viešąjį konkursą dėl Radviliškio rajono savivaldybės komunalinių atliekų surinkimo ir transportavimo į jų šalinimo vietas. Šio konkurso vertė – apie 18 mln. litų.

Atliekant tyrimą taip pat paaiškėjo, kad buvusi ŠRATC Viešųjų pirkimų ir projektų įgyvendinimo skyriaus vadovė, vykdydama kompiuterinės technikos priežiūros paslaugų ir profilaktinių darbų pirkimus, piktnaudžiavo tarnyba siekdama sau ir kitiems asmenims turtinės naudos ir sudarė išskirtines sąlygas vienai įmonei laimėti konkursą. Šio konkurso vertė – apie 55 tūkst. litų.

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras kaltinamąjį aktą kartu su bylos medžiaga 2014 m. sausio 8 d. perdavė Šiaulių apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius