Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su „daktarais“ siejamo Gintauto Liutavaro Kazlausko byloje apklausti pirmieji liudytojai

Trečiadienį Kauno apygardos teismas tęsė su „daktarų“ grupuote padarius nusikaltimą kaltinamo Gintauto Liutavaro Kazlausko bylos nagrinėjimą.
Gintautas Liutavaras Kazlauskas
Gintautas Liutavaras Kazlauskas / Evaldo Šemioto nuotr.

Byloje, kurioje G.L.Kazlauskas kaltinamas su „daktarais“ kankinęs ir nužudęs žmogų, apklausti du restorano „Vilula“ darbuotojai ir už šį nusikaltimą jau nuteistas Virginijus Silvestravičius. Nė vienas iš jų negalėjo tvirtai paliudyti matę kaltinamąjį nusikaltimo vietoje.

Apklausta restorano „Vilula“, kuriame, prokuratūros duomenimis, prasidėjo muštynės tarp „daktarų“ ir nužudytojo Roberto Borcherto, indų plovėja. Ji apklausų metu parodė mačiusi sulaužytą restorano inventorių, tačiau teisme to neprisiminė.

Restorane dirbęs barmenas teigė, kad „daktarų“ nepažinojo, o tikslios tą vakarą restorane buvusių asmenų pavardės parodymuose atsirado jas padiktavus tyrėjui. Vyras pripažino, jam dėl šios parodymų dalies buvo daromas spaudimas – apie pačias muštynes jis nieko nežinojęs.

Vantinio pravardę G.L.Kazlauskas gavo, nes vadovavo pirčiai, kurioje rinkdavosi „daktarai“.

Geriau įvykį atsiminė už sunkų kūno sužalojimą nuteistas V.Silvestravičius. Jis, tiesa, negalėjo pasakyti, ar nusikaltime dalyvavo Vantiniu pravardžiuotas G.L.Kazlauskas. Su juo nusikaltimų jis teigė niekad nevykdęs, o dėl jo buvimo mušant ir kankinant R.Borchertą jis nebuvo tikras.

Vantinio pravardę G.L.Kazlauskas gavo, nes vadovavo pirčiai, kurioje rinkdavosi „daktarai“. Jis pats savo kaltę neigia – anksčiau teisme jis pareiškė, jog esąs teisiamas tik dėl to, kad yra Henriko Daktaro pusbrolis.

Vis dėlto V.Silvestravičius teigė jį bendravus su kai kuriais Kauno nusikaltėliais.

Į kitą teismo posėdį planuojama kviesti likusius liudytojus. Pats G.L.Kazlauskas parodymus tikino duosiąs tik po liudytojų apklausos.

G.L.Kazlauskas kaltinamas 1997 metais kartu su „daktarų“ gaujos nariais užpuolęs R.Borchertą restorano-pramogų ir poilsio komplekso „Vilula“ patalpose, sudavęs jam daugybinius smūgius rankomis ir kojomis, medinėmis kėdėmis. Išvilkę nukentėjusįjį iš patalpų ir įsodinę į automobilį, užpuolikai nuvežė jį į mišką prie Lampėdžio ežero, kur jį toliau spardė ir mušė, naudodami butelį, peilį bei medines kėdžių nuolaužas. Auka smaugta, vilkta ledu ir asfaltu.

Šių kankinimų R.Borchertas neišgyveno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius