Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su Drąsiaus Kedžio tėvų ir tetos byla susijęs teisinis galvosūkis išspręstas: prokurorų skundas iš naujo bus nagrinėjamas Šiauliuose

Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė sprendimą, susijusį su Panevėžio apygardos prokuratūros pareigūnų galimybėmis dirbti Drąsiaus Kedžio tetos ir tėvų baudžiamojoje byloje. Skundą teks iš naujo nagrinėti Šiaulių apygardos teisme.
Prie Kedžių namų
Asociatyvinė iliustracija: Prie Kedžių namų Garliavoje įvyko ne viena drama. Aistroms nurimus, dalis ginčų persikėlė į teismus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie tai, kokį daugiaaukštį teisinį rebusą Audronės Skučienės ir Kedžių byloje sprendžia teismai, portalas 15min.lt išsamiai pasakojo sausio 17 d.

Šios bylos esmė susiveda į Panevėžio apygardos prokuratūros pareigūnų galimybes dirbti baudžiamojoje byloje, kurioje po dramatiškų 2012 m. kovo 23 d. įvykių Garliavoje kaltinimai dėl trukdymo antstolei yra pateikti D.Kedžio tetai ir tėvams Laimutei Kedienei bei Vytautui Andriui Kedžiui.

Pirmadienio popietę Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro skundas pagrįstas.

Bylą išnagrinėjęs Apeliacinio teismo teisėjas Valdimaras Bavėjanas skundžiamą Šiaulių apygardos teismo nutartį panaikino ir nurodė Šiaulių teisėjams su D.Kedžio tėvais ir teta susijusią bylą išnagrinėti iš naujo.

Prokurorai skundėsi, kad Šiaulių teismas konstatavo, jog ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartys dėl prokuroro nušalinimo ikiteisminio tyrimo metu negali būti skundžiamos aukštesnės instancijos teismui.

Tačiau Apeliacinis teismas nurodė, kad Baudžiamojo proceso kodekse nėra įtvirtinta nuostatų, jog tokia nutartis negalėtų būti apskųsta apeliacine tvarka.

Vadinasi, kai Raseinių teismas priėmė nutartį nušalinti Panevėžio prokurorus nuo Kedžių ir A.Skučienės bylos, prokuratūros atstovai iš tiesų turėjo teisę teikti apeliaciją aukštesnės instancijos Šiaulių apygardos teismui, o pastarasis neturėjo teisės jos nepriimti.

Šiandienė teisėjo V.Bavėjano nutartis įsiteisėjo iškart, šiauliečiai teisėjai šį skundą pakartotinai turėtų išnarplioti dar šią žiemą.

Beje, Apeliacinis teismas nesprendė klausimo dėl Panevėžio prokurorų nušalinimo pagrįstumo – į jį turėtų atsakyti būtent Šiaulių apygardos teismas, kurio verdiktas formaliai irgi bus galutinis ir neskundžiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius