Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su negaliojančiu puspriekabės numeriu iš Lietuvos bandęs važiuoti vyras pateko už grotų

Pasieniečiui kyšį siūlęs vilkiko vairuotojas baltarusis atsidūrė areštinėje.
Sulaikyta kontrabanda
Asociatyvinė iliustracija: puspriekabė / MKT nuotr.

Medininkų kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė Baltarusijos pilietį, kuris dėl negaliojančių vilkiko puspriekabės numerių nuo atsakomybės bandė išsisukti siūlydamas 20 eurų kyšį.

Sekmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Medininkų pasienio kontrolės punkte Padvarionių užkardos pasieniečiai tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusio 43-ejų Baltarusijos piliečio bei jo vairuojamo krovininio automobilio DAF su puspriekabe dokumentus. 2004 m. laidos vilkikas buvo pažymėtas baltarusiškais registracijos numeriais, puspriekabė „Schmitz“ – laikinaisiais lietuviškais registracijos ženklais. Dokumentų patikros metu paaiškėjo, kad puspriekabės laikinieji numeriai negalioja jau 10 mėnesių.

Vilkiko vairuotojas paaiškino žinantis, kad numerių galiojimas yra pasibaigęs ir už tai gresia administracinė atsakomybė. Pasieniečiui baltarusis pasiūlė susitarti ir į automobilio dokumentus įdėjo 20 eurų kupiūrą. Apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę už bandymą papirkti VSAT pareigūną užsienietis buvo įspėtas, tačiau savo ketinimų ir toliau neatsisakė. Baltarusis tebesiūlė kyšį teigdamas, kad pinigai skiriami tam, kad jis kuo greičiau galėtų išvykti iš šalies.

Tuomet pasieniečiai vairuotoją sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl papirkimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, pirmadienį praneša pasieniečiai. Už tai gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas. Vilkikas su puspriekabe saugomi Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius