Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su parama „Real IRA“ kaltinamu airiu buvo susitikęs britų ekspertas

Su Vilniuje teisiamu parama karinei grupuotei „Real IRA“ kaltinamu airiu Michaelu Campbellu šią savaitę susitiko britų ekspertas, vertinantis kalinimo sąlygas, BNS patvirtino kaltinamojo advokatė Ingrida Botyrienė.
Michaelas Campbellas Vilniaus apygardos teisme
Michaelas Campbellas Vilniaus apygardos teisme / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tuo metu penktadienį Vilniaus apygardos teisme, kuriame nagrinėjama M.Campbello byla, vykusio posėdžio metu, pasak advokatės, buvo apklaustas dar vienas anoniminis liudytojas – apklausti esą liko dar du anoniminius ir vieną neanoniminį liudytoją.

Pasak advokatės, specialusis britų Vidaus reikalų ministerijos ir Europos Tarybos komiteto prieš kankinimą ir kitokį žiaurų, nežmonišką ar žeminantį elgesį ir baudimą patarėjas Rodas Morganas antradienį lankėsi M.Campbello kameroje, buvo su juo susitikęs.

Šis susitikimas buvo skirtas tam, kad būtų įvertintos kalinimo sąlygos Lietuvoje. Eksperto išvada, anot I.Botyrienės, gali turėti įtakos Šiaurės Airijos Belfasto teismui, sprendžiančiam, ar Lietuvai išduoti M.Campbello brolį Liamą.

R.Morganas turi pateikti savo išvadą minėtajam Šiaurės Airijos teismui.

Britų visuomeninis transliuotojas BBC buvo pranešęs, kad vasario pabaigoje Belfaste vykusiame teismo posėdyje R.Morganas kritikavo Lietuvos kalėjimus ir teigė, kad L.Campbellas būtų kankinamas, o elgesys su juo būtų nežmoniškas ir žeminantis.

36 metų Lietuvoje šiuo metu kalinamas M.Campbellas buvo sulaikytas Vilniuje 2008 metų sausį. Suimtas Airijos pilietis kaltinamas kėsinimusi kontrabandos būdu tiekti ginklus ir sprogmenis grupuotei „Real IRA“.

„Real IRA“ yra sukarinta organizacija, siekianti bendro airių nacionalistų ir respublikonų tikslo – Vieningos Airijos, t. y. Airijos Respublikos ir Jungtinei Karalystei priklausančios Šiaurės Airijos suvienijimo.

Pagal Airijos įstatymus „Real IRA“ pripažinta neteisėta organizacija, o Europos Taryba pripažino ją kaip su teroro aktais susijusia organizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius