Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su teroristais siejamam airiui į laisvę Vilniuje nepavyko ištrūkti

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė paramos teikimu Tikrajai Airijos Respublikonų Armijai (RIRA) įtariamo ir Lietuvoje suimto laikomo M.C. gynėjų skundą dėl Vilniaus apygardos teismo 2008 m. spalio 22 d. nutarties ir paliko jį suėmime dar dviems mėnesiams.
Suėmimas
Suėmimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinio teismo nuomone, suėmimo pratęsimui dar dviems mėnesiams įstatyminis pagrindas dar nėra išnykęs, o iš bylos medžiagos matyti, kad yra pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad įtariamasis galėjo dalyvauti nusikalstamos veikos padaryme.

Teismo nuomone, kadangi M.C. yra užsienietis, neturi Lietuvoje gyvenamosios vietos ar pragyvenimo šaltinio, jam už sunkių nusikaltimų padarymą gali grėsti griežta bausmė, todėl jis gali bėgti ar slėptis nuo ikiteisminio tyrimo.

Apeliacinio teismo pranešime rašoma, kad įtariamojo M.C. gynėjos prašė teismo nutartį dėl suėmimo pratęsimo dviem mėnesiams panaikinti ir įtariamąjį paleisti. Jų nuomone, įtariamojo atžvilgiu pastaruosius du mėnesius neatliekami jokie ikiteisminio tyrimo veiksmai. Teismas į tai atsakė, kad ikiteisminio tyrimo veiksmai yra neatliekami dėl objektyvių priežasčių – kadangi iki šiol nėra išspręstas kito įtariamojo šioje byloje išdavimo iš Airijos klausimas.

M.C. įtariamas tuo, kad Vilniuje, Kalvarijų gatvėje esančiose negyvenamose patalpose neteisėtai įsigijo iš kitų asmenų didelės sprogstamosios galios sprogmenų, didelį kiekį šaunamųjų ginklų ir tokiu būdu teikė paramą RIRA. Jis buvo sulaikytas 2008 m. sausio 22 d.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius