Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Subaru“ ant ledo nesuvaldžiusiam ir brolio merginą pražudžiusiam nepilnamečiui siūloma lygtinė laisvės atėmimo bausmė

Panevėžio apylinkės teismas atvertė bylą, kurioje septyniolikmetis Panevėžio rajono gyventojas kaltinamas sukėlęs eismo įvykį, per kurį žuvo jauna moteris. Tragiškas incidentas įvyko vasario 2-osios naktį, kai ant Velžio užtvankos ledo automobiliu „Subaru Impreza WRX“ nusprendusi pasivažinėti kompanija rėžėsi į pakrantėje augusius medžius.
„Subaru Impreza“ po avarijos
„Subaru Impreza“ po avarijos / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Tyrimo metu nustatyta, kad automobiliu važiavo 1964-aisiais gimęs vyras, du jo sūnūs ir vyresniojo sūnaus 26-erių metų mergina. Iš pradžių kompanija laiką leido pirtyje, o po vidurnakčio patraukė namo.

Tuomet dar šešiolikmetis jaunuolis pasiūlė kompanijai važiuoti ant ledo ir išbandyti „Subaru Impreza WRX“ galimybes.

Netrukus prie vairo sėdo ir pats nepilnametis. Automobilis skriejo ledu, motociklininkų išvažinėta ir suformuota trasa. Viename iš posūkių „Subaru“ tapo nevaldomas ir dešine puse trenkėsi į medžius.

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Subaru Impreza“ po avarijos
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Subaru Impreza“ po avarijos

Po avarijos iš automobilio išlipę trys vyrai puolė prie nukentėjusios merginos. Ji buvo sunkiai sužalota. Po įvykio medikai į ligoninę merginą nuvežė dar gyvą, tačiau tą pačią naktį, praėjus kiek daugiau nei dviem valandoms, ji ligoninėje mirė.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad žuvusioji patyrė sunkius sužalojimus.

 

Tomo Markelevičiaus nuotr./„Subaru Impreza“ po avarijos
Tomo Markelevičiaus nuotr./„Subaru Impreza“ po avarijos

Teisme vaikinas patvirtino, kad neturi vairuotojo pažymėjimo, tačiau domisi automobiliais, mokosi su automobiliais susijusią specialybę, todėl vairuoti mokėjo. Vaikinas teismui pripažino, kad automobilį su vairu dešinėje pusėje jam anksčiau yra tekę vairuoti nedaug – tik vietiniais keliukais.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Teismo salėje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Teismo salėje

Teisme nepilnametis atgailavo. Salėje susirinkę nepilnamečio ir žuvusiosios merginos artimieji taip pat sunkiai tramdė ašaras. Jaunuolis tvirtino, kad dėl įvykio gailisi ir žuvusios merginos artimųjų atsiprašė. Šie vaikinui atleido ir teisme apie nepilnametį atsiliepė gerais žodžiais.

Nuoskaudos neslėpė ir nepilnamečio tėvas, kuris iki šiol graužiasi dėl to, jog neužkirto kelio šiai nelaimei. Įvykis palietė dvi šeimas, mat automobilį vairavusio nepilnamečio brolis draugavo su žuvusia mergina. Abi šeimas siejo glaudūs ryšiai.

„Subaru Impreza WRX“ priklausė vyresniam nepilnamečio broliui. Jis ir žuvusi mergina šį automobilį buvo nusipirkę sausio mėnesį.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Prokurorė Gražina Petrulytė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Prokurorė Gražina Petrulytė

Prokurorė Gražina Petrulytė atsižvelgė, kad nepilnametis dėl poelgio gailisi, supranta, ką padarė, atsiprašė artimųjų ir sulaukė atleidimo. Sunkinančia aplinkybe išlieka tai, kad vaikinas praeityje jau buvo teistas ir teistumas dar nėra išnykęs.

„Jaunuolis pervertino savo vairavimo sugebėjimus, nepasirinko saugaus greičio. Pats jaunuolis nuoširdžiai gailisi ir išgyvena, nes žuvo jo brolio draugė. Būtent dėl jo kaltės. Pramoga baigėsi baisia tragedija dviem šeimoms. Jie visi važiavo iš žuvusiosios tėvo namų. Man, kaip žmogui, nuoširdžiai gaila abiejų šeimų. Kaltę dėl įvykio jaučia ir vaikino tėvas, kuris pripažino, kad turėjo užkirsti kelią nelaimei. Tėvas salėje verkė, o kad verktų salėje vyrai būna gana retai“, – kalbėjo prokurorė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Teismo salėje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Teismo salėje

Prokurorė nepilnametį pasiūlė įkalinti 2 metams ir 2 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant 2 metams. Vaikinas taip pat turės dirbti 60 valandų visuomenei naudingų darbų sveikatos priežiūros arba globos įstaigoje. Taip pat kurį laiką jam teks būti namuose nuo 22 iki 6 valandos.

Nuosprendį teismas planuoja skelbti po dviejų savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius