-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sučiupti vyrą prie namų beisbolo lazdomis sumušę ir kojas supjaustę užpuolikai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai išaiškino sunkų rezonansinį nusikaltimą, įvykdytą praėjusių metų sausį Šilutėje.
Nusikaltėlių gauja jau pareigūnų rankose.
Nusikaltėlių gauja jau pareigūnų rankose. / Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Tąkart prie savo namų buvo užpultas ir sužalotas anksčiau keturis kartus teistas su organizuotu nusikalstamumu siejamas 31 metų šilutiškis Vidas. Užpuolikai jį ne tik sumušė metaliniais strypais ir beisbolo lazdomis, bet ir tyčia perpjovė abiejų kojų sausgysles bei raumenis. Dėl patirtų sužalojimų nukentėjusiojo gyvybei buvo iškilusi reali grėsmė.

Pareigūnai nustatė, kad šį nusikaltimą įvykdė kitos Šilutės rajone veikusios organizuotos nusikalstamos grupuotės nariai. Įtariama, kad su nukentėjusiuoju susidorota dėl keršto už sumuštą grupuotės narį, taip pat nepasidalijant nusikalstamos veiklos įtakos sferomis.

Remiantis šiuo metu turimais duomenimis, užpuolime dalyvavo ne mažiau kaip devyni organizuotos nusikalstamos grupuotės nariai, kurie kelias dienas laukė nukentėjusiojo prie jo namų prieigų ir namo laiptinėje. Įtariamieji buvo apsiginklavę iš anksto paruoštais įrankiais, atvyko keliais automobiliais, tarpusavyje palaikė radijo ryšį.

Spėjama, kad užpuolime dalyvavo ir įtariamųjų veiksmus koordinavo ne kartą už analogiškas nusikalstamas veikas teisti 1989 metais gimę šilutiškiai Mantas ir Karolis.

Taip pat turima duomenų ir apie du šios susidorojimo akcijos organizatorius – jų atžvilgiu taip pat planuojama atlikti tyrimo veiksmus.

Šios bylos įtariamieji jau ir anksčiau yra pasižymėję ciniškumu ir agresyvumu.

2008 metų balandį Šilutės rajone, prie Atmatos upės esančioje lauko stovyklavietėje, įtariamieji sumušė ir apiplėšė iš Kauno į Šilutės rajoną savaitgaliui atvykusius vyriškius.

Tąkart Šilutės rajono apylinkės teismas nuteisė Mantą ir Karolį vienerių metų laisvės atėmimo bausme (bausmės vykdymas atidėtas), o du jų bendrininkus – realiomis laisvės atėmimo bausmėmis.

2010 metų vasarį Klaipėdoje prie naktinio klubo Mantas ir Karolis metalinėmis lazdomis sumušė kitus klubo lankytojus.

Pernai rugpjūtį Šilutėje, kazino patalpose, Karolis sumušė pažįstamą vyriškį ir reikalavo iš jo 300 Lt už neva apgadintą automobilį.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas už šiuos nusikaltimus nuteisė Karolį dvejų metų aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausme, Mantą – vienerių metų šešių mėnesių bausme.

Abiem bausmės vykdymas atidėtas.

Šiemet birželį Šilutėje, automobilių dirbtuvėse, Mantas, grasindamas smurtu pažįstamam vyriškiui, reikalavo grąžinti tariamą skolą bei, jį sulaikant, pasipriešino policijos pareigūnams.

Šiuo metu dėl įvykdyto sunkaus kūno sužalojimo trys įtariamieji suimti, du atlieka laisvės atėmimo bausmes už kitus nusikaltimus, dviem paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės, keturiems įtariamiesiems paskelbta paieška.

Baudžiamasis kmodeksas už sunkų sveikatos sužalojimą numato laisvės atėmimą iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius