Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 20 /14:34

Sudegusio angaro savininkas: milijonus nuostolių atnešusį gaisrą sukėlė neužgesinta cigaretė

Didžiulį trijų angarų, kuriuose buvo automobilių remonto dirbtuvės, baldų gamybos įmonės, sandėlis su brangia kompiuterine ir telekomunikacijų įranga, gaisrą Vilniuje penktadienį galėjo sukelti žmonių aplaidumas ir neužgesinta cigaretė, prognozuoja vieno sudegusio angaro savininkas Olegas Murnikovas, vertęsis patalpų nuoma penkioms įmonėms.
Vilniuje – didžiausias šių metų gaisras
Dėl didžiausio šių metų gaisro pradėtas ikiteisminis tyrimas. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasakodamas apie įvykį Lietuvos radijui jis žadėjo iš gaisro kaltininkų reikalauti atlyginti nuostolius, kurių dar neskaičiavo. Verslininkas taip pat nekomentavo, ar jo angaras buvo apdraustas.

Pasak O.Murnikovo, jo patalpos užsidegė nuo šalia buvusio angaro, kuriame ir kilo gaisro židinys.

„Vidurinis angaras buvo išnuomotas automobilių laužynui – ten buvo ardomi automobiliai. Manau, kad gaisrą sukėlė darbuotojai. Po darbo... Jie turėjo viduryje angaro tokį persirengimo kambariuką... Kur sėdėdavo... Visiems taip pat žinoma, kad mėgdavo ir išgerti. Tai, manau, penktadienį po darbo išgėrė, parūkė, numetė nuorūką, o ugnis nuo užsidegusio automobilio iš karto persimetė į kitus – čia minučių klausimas“, – apie galimas gaisro priežastis pasakojo sudegusio angaro savininkas.

Jau yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl angarų gaisro, kurio metu sudegė netoli Lazdynų rajono esantys trys angarai. Pasak vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio, ugniagesiai iš gaisravietės yra išvykę, tačiau stebėjimas nenutrauktas.

„Jie budės tol, kol bus likviduotas visiškas bet koks gaisro atsinaujinimo pavojus – galimas tolesnis užsiliepsnojimas, nes įvairios degios medžiagos, nes gaisro židinys buvo pakankamai didelis. Nes gaisras buvo šiais metais Vilniuje vienas didesnių“, – teigė ministras.

Jis nekomentavo gaisro priežasčių: „Versijas kelia tyrėjai, yra gaisrinių tyrimų laboratorija. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.“

Pasak S.Skvernelio, gaisro vietoje dirbo aplinkosaugininkai. Ministras sako, kas apie galimą gaisro poveikį sveikatai gyventojai buvo informuoti laiku.

Gaisro metu angaruose žmonių nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius