-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Suimtas „daktarų" grupuotės narys siekia laisvės

Praėjusių metų pabaigoje sulaikytas Kauno „daktarų" nusikalstamai grupuotei priskiriamas Egidijus Abarius, pravarde „Goga", siekia ištrūkti į laisvę
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos teisme (VAT) buvo nagrinėjamas suimtojo skundas, kuriuo šis prašo panaikinti teismo sprendimą pratęsti suėmimą.

Vilniaus 1-asis apylinkės teismas jau buvo atmetęs E.Abariaus argumentus ir patenkinęs prokurorų prašymą jį laikyti suimtą, taigi skundas pasiekė apeliacinę instanciją. VAT savo verdiktą paskelbs penktadienį.

E.Abarius buvo sulaikytas 2008 metų gruodžio 19 dieną Suomijoje, kuomet, anot suimtojo advokato Valdo Venckūno, su šeima vyko slidinėti. Teisėsaugininkams tuomet prireikė ir Europos arešto orderio.

Pareigūnų vykdytos operacijos metu buvo suimtas ne tik „Goga", bet kitas žinomas „daktarų" grupuotės narys Vidmantas Gudzinskas, pravarde „Guzas". Teisėsaugininkai vis dar ieško pasislėpusio gaujos lyderio Henriko Daktaro.

Gynėjas teismo posėdyje teigė, suimtasis turėtų būti paleistas, nes E.Abarius neigia, kad gali bėgti nuo teisminių ar teisėsaugos institucijų.

Be to, pasak advokato, pirmosios instancijos teismo neatsižvelgė į šeimynines E.Abariaus aplinkybes - jis yra vedęs ir turi tris vaikus, turi nuolatinę gyvenamąją vietą Kauno rajone, dirba vadybininku vienoje bendrovėje, darbovietėje charakterizuojamas teigiamai.

V.Venckūnas tvirtino, kad derėtų atsižvelgti ir į tai, kad jo ginamasis serga įvairiomis ligomis, yra gulėjęs ligoninėje. Svarbi, anot advokato, yra ir ta aplinkybė, kad E.Abarius niekada netrukdė prokurorams vykdyti ikiteisminio tyrimo.

Šie advokato teiginiai neįtikino prokuroro Zdislavo Tuliševskio.

„Yra visi pagrindai toliau taikyti kardomąją priemonę - suėmimą, nes gynybos argumentai dėl socialinių ryšių yra nepakankami, kad E.Abarius būtų paleistas į laisvę (...) E.Abarius yra įtariamas daugeliu labai sunkių nusikaltimų, pradedant nusikalstamo susivienijimo organizavimu, baigiant nužudymais, plėšimais ir taip toliau", - tvirtino prokuroras, tikindamas, kad „Gogai" gresia net įkalinimas iki gyvos galvos.

Šie argumentai, pasak Z.Tuliševskio, įrodo, kad E.Abarius gali bėgti. Be to, suimtasis, kaip manoma, turi informacijos apie dar nerastus „daktarų" aukų kūnus, taigi jis gali bandyti naikinti įkalčius ar įspėti bendrininkus.

Iš viso šioje byloje yra sulaikyta apie 40 įtariamųjų. Jie yra kaltinami dėl beveik 150 nusikaltimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius