Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sukčiai mėgaujasi žmonių godumu: „Turiu jums grąžinti permoką“

Savo būsto duris atidaręs ir nepažįstamą žmogų išvydęs šeimininkas  dažniausiai jį pasitinka įtariu žvilgsniu. Tačiau išgirdęs nepažįstamojo frazę „turiu jums grąžinti permoką“, iš karto svečią su šypsena  pakviečia į vidų. Kai su tokia džiugia žinia atėję svečiai išeina, šeimininkai šaukiasi policiją.
50 eurų banknotas
50 eurų banknotas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Policijos pareigūnai pastebi, kad pastaruoju metu Šiaulių gyventojai, savo namų duris atvėrę tikrintojams iš vandenį, dujas ar elektrą tiekiančių bendrovių, lieka be savo santaupų. Paaiškėjo, kad gyventojus lanko ne tik oficialūs minėtų įmonių atstovai, bet ir jų vardu prisidengdami nusikaltėliai.

Kaip juos atskirti? Svarbiausia, ką būtina įsiminti, kad nė vienas oficialus tikrintojas savo pokalbio fraze „turiu jums grąžinti permoką“ nepradeda.

Pirmiausia jie parodo tarnybinį pažymėjimą ir tik po to eina tikrinti skaitiklių parodymų.

Apie jūsų atsiskaitymus už paslaugas jie neturi jokios informacijos ir įgaliojimų apie tai kalbėti. Jūsų įmokas kontroliuoja visai kiti darbuotojai ir šiais klausimais būsite pakviesti į ofisą ir ten akis į akį kalbėsite apie savo nepriemokas ar permokas.

Jei atėjęs nepažįstamas asmuo prisistato minėtų tarnybų atstovais ir pradeda kalbą apie permokos grąžinimą, drąsiai užtrenkite jam prieš nosį duris – tai apsimetėlis tikrintojas. Deja, pastarosiomis dienomis 83 ir 89 metų šiaulietės to nepadarė ir prarado savo santaupas.

Kai sausio 20 d. pas Aušros take gyvenančius senolius apsilankė „vandens skaitiklių tikrintojas“, jis buvo meiliai sutiktas, nes pranešė žinią, jog už vandenį šeimininkai yra permokėję net 250 eurų ir jis juos grąžinsiąs bei nemokamai pakeisiąs skaitiklius.

Šeimininkė neteko 3700 eurų. Tai suprato, kai senolei nusibodo žiūrėti į bėgantį vandenį ir ji namuose neberado „tikrintojo“.

Deja, „tikrintojas“ teturėjo 500 eurų kupiūrą, todėl šeimininkų paprašė grąžos. Kai moteris nuėjo jos paieškoti savo santaupose, ateivio akylus žvilgsnis užfiksavo, kur jos laikomos.

Kai senolė ant stalo padėjo grąžą, „tikrintojas šeimininkus įdarbino: virtuvėje atsukęs vandenį, moteriai liepė stebėti, kaip jis bėga, o jos vyrui liepė iš vonios išnešti daiktus, kad būtų patogiau čia dirbti, keičiant skaitiklius.

Pats gi tuo metu pasuko prie šiaulietės santaupų, jas pasičiupo ir net neatsisveikinęs išsinešdino.

Šeimininkė neteko 3700 eurų. Tai suprato, kai senolei nusibodo žiūrėti į bėgantį vandenį ir ji namuose neberado „tikrintojo“.

Po dviejų dienų labai panašioje situacijoje atsidūrė Vilniaus g. gyventoja. Tik pas ją apsilankė neva elektros skaitiklio tikrintojas. Tačiau jo žinia buvo analogiška: permokėta už elektrą, turiu tik 500 eurų kupiūrą, paieškokite grąžos. Noras gauti pinigų moters smegenyse užmigdė budrumą. Kol ji ieškojo grąžos, vyras pagrobė ant lovos padėtus 2000 eurų bei raudonos spalvos krepšį ir spruko pro duris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius