Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiams šiaulietės apgauti nepavyko

Rugsėjo 6-osios vakare Šiaulių miesto policijos pareigūnai skubėjo į vieną Tytuvėnų gatvės namą. Kriminalistai turėjo aplenkti taip pat šiuo adresu skubantį telefoninių sukčių pasiuntinį, kuris tikėjosi iš 80-metės moters gauti 1000 litų.
Telefoniniai sukčiai
Telefoniniai sukčiai / Kęstučio Vanago (BFL ) nuotr. BFL

Senolė tądien fiksuoto ryšio telefonu sulaukė ją iš pradžių išgąsdinusio skambučio – vyro balsas pranešė, kad jos sūnus pateko į bėdą, nes lipdamas laiptais kliudė mergaitę ir ši griūdama susižalojo. Nors šiaulietė nepažino, kas skambina, tačiau jai pasirodė, kad galbūt tai sūnaus draugas. Moteris pavadino jį vardu ir pasitikslino, ar tikrai čia jis esąs, teigiama išplatintame pranešime.

Balsas telefono ragelyje jos spėjimą patvirtino ir telefono ragelį, anot jo, perdavė policijos pareigūnui. Viršininku prisistatęs kitas balsas senolę ėmė įtikinėti, kad reikia skubiai spręsti klausimą dėl žalos atlyginimo nukentėjusiajai. Jei tai būtų operatyviai padaryta, tada nebūtų pradėtas ikiteisminis tyrimas jos sūnui. Žala buvo įvertinta 5000 litų, tačiau pokalbio metu buvo sulygta 1000 litų. Kadangi moteris pinigų neturėjo, tai ji susiruošė jų pasiskolinti pas kaimynę. Nusileidusi iš antrojo namo aukšto, ji kambaryje pamatė savo sūnų ir suprato, kad pateko į sukčių spendžiamas žabangas. Šeima operatyviai susisiekė su policija ir Šiaulių miesto pareigūnai surengė kurjerio sulaikymo operaciją.

Areštinėje atsidūrė 40-metis O.K., kurio biografija labai spalvinga. Vyras yra teistas už nužudymą, savavaldžiavimą, sveikatos sutrikdymą, vagystę. Paskutinį kartą jis prieš teismą stojo 2007 metų rugpjūtį už pasipriešinimą valstybės tarnautojams. Sulaikomas už tai, kad vairavo automobilį, kai teisė vairuoti jam buvo atimta, ir vengė girtumo patikrinimo, neblaivus O.K. siautėjo policijos tarnybiniame automobilyje – galva trenkė pareigūnui į veidą, suplėšė jo baltinius. Tada jis buvo nuteistas vieneriems metams nelaisvės, tačiau nuosprendžio vykdymas buvo atidėtas trejiems metams.

Beje, tąkart šis šiaulietis už transporto priemonės vairo neblaivus buvo sulaikytas jau trečią kartą, dar tiek pat kartų jis buvo įtartas, kad neblaivus vairuoja, tačiau tikrintis girtumą atsisakė. Toks eismo dalyvio elgesys yra prilyginamas vairavimui apsvaigus nuo alkoholio ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso vertinamas tokio pat dydžio baudomis, kaip vairavimas, esant sunkaus girtumo. Tad baudų, paskirtų O.K., suma įspūdinga. Kadangi vyras neturėjo pinigų jų sumokėti, jos buvo pakeistos administraciniu areštu ir šią vasarą jam porą mėnesių teko praleisti areštinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius