Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiavimo bylos posėdis vyks pataisos namuose ir teismo salėje

Šiaulių apylinkės teismas kitą savaitę pradės nagrinėti sukčiavimų telefonu bylą – didelės apimties bylos posėdžiai vyks ir teisme, ir pataisos namuose, kur bausmę atlieka dalis kaltinamųjų. Dėl didelio proceso dalyvių skaičiaus, asmenys bus paskirstyti per dvi teismo posėdžių sales, pranešė teismas.
Šiauliuose išnarpliota kraupi prievartavimo byla
Šiaulių apylinkės teismo salė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Antradienį vienu metu teismo posėdis vyks trijose vietose: Šiaulių apylinkės teismo dviejose salėse ir Alytaus pataisos namuose. Bus naudojama speciali įranga nuotoliniams teismo posėdžiams vykdyti.

Teisėjas, kaltinamieji ir kiti proceso dalyviai bus 2-oje salėje, kur įrengta stacionari vaizdo konferencijų įranga. Nukentėjusieji bus pirmoje salėje, kur yra kilnojama vaizdo konferencijų įranga, o dalis kaltinamųjų – Alytaus pataisos namuose, kur taip pat yra vaizdo konferencijų įranga.

Šioje byloje yra 38 kaltinamieji, 12 iš jų atlieka bausmę Alytaus pataisos namuose. Jie bus apklausiami nuotoliniu būdu Alytaus pataisos namuose. 8 kaltinamieji bus etapuoti iš kitų pataisos namų. Dar 18 kaltinamųjų yra laisvėje.

Byloje yra 34 nukentėjusieji. 12 iš jų parašė prašymus nedalyvauti. Šioje baudžiamojoje byloje Šiaulių apylinkės teisme dalyvaus 26 advokatai ir 26 kaltinamieji, 22 nukentėjusieji iš visos Lietuvos.

Proceso metu dalyviai per televizoriaus ekraną tiesiogiai stebės kitoje vietoje vykstantį teismo posėdį, atsakys arba pateiks klausimus kitapus ekrano esantiems proceso dalyviams. Pastariesiems nuotoliniame teismo posėdyje dalyvaujantis asmuo taip pat bus matomas ir jie turės galimybę pateikti jam klausimų.

Kadangi daug nukentėjusiųjų, į pagalbą pasitelkti penki Šiaulių apylinkės teismo savanoriai, kurie lauks nukentėjusiųjų prie teismo durų, palydės iki pirmos salės, suteiks reikalingą informaciją.

Bylos duomenimis, įtariamieji sukčiavimu apgautų žmonių vardu ėmė greituosius kreditus. Nusikaltimai buvo vykdomi nuo 2012 metų spalio. Sukčiautojai prisistatydavo policininkais, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) darbuotojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius