Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčių išmonė – beribė

Lietuvoje per dvi paras užregistruoti trys įvykiai, kai įvairių tarnybų atstovais apsimetę sukčiai apšvarino patiklių žmonių namus.
Vagis
Vagis / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Pinigai

Tokie išpuoliai, priešingai nei įprasti įsilaužimai į namus, kuriuose nėra šeimininkų, nepridaro didelių nuostolių. Sukčiai nugvelbia tik tai, ką sugeba paslėpti ir išsinešti. Apgavikų darbą palengvina tai, kad dažniausiai jų aukomis tampa senyvo amžiaus žmonės.

Apsimetė banko darbuotoja.

Marijampolėje paskutinę rudens dieną 9.30 val. 82 metų pensininkės A.A. namuose apsilankė nepažįstama moteris. Netikėta viešnia prisistatė šeimininkei esanti banko darbuotoja. Moteris prašė parodyti asmens dokumentus ir turimus pinigus. Senutei buvo paaiškinta, kad reikia užrašyti jų numerius.

Patikli 82 metų pensininkė parodė pinigus. Kol ji nešė „patikrintą“ turtą į slaptavietę, „banko darbuotoja“ sekė iš paskos. Moteris palydėjo senutę iki pat kambario, kuriame buvo laikomi pinigai. Kambaryje „banko darbuotoja“ paėmė kažką nuo stalo ir pasišalino. Tik jai išėjus pensininkė apsižiūrėjo, kad pavogta piniginė, kurioje buvo 350 litų ir dokumentai. Padaryta materialinė žala – 355 litai.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Valdymo organizavimo skyriaus viršininkas Artūras Žemaitaitis LŽ pasakojo, kad tai jau antras toks atvejis per dvi paras. „Nebestebina, kai sukčių aukomis tampa senyvo amžiaus žmonės. Užvakar turėjome panašų įvykį. Rankinės neteko 90 metų moteris. Situacija panaši. Į pensininkės, gyvenančios su vyru, namus pasibeldė romų tautybės moteris. Ji prisistatė esanti globos rūpybos darbuotoja ir paklausė duris atidariusio senuko, ar namie šio žmona. Nors šeimininkė jau miegojo, įsibrovėlė vis tiek nuėjo į jos kambarį. Klausinėjo, kas rūpinasi senute, siūlė įvairias rūpybos paslaugas. Pensininkė nenorėjo leistis į kalbas, todėl išprašė atėjūnę iš namų. Vos jai išėjus žmonės pasigedo rankinės. Nuostoliai nedideli, nes joje pinigų nebuvo, tik įvairūs dokumentai“, – kalbėjo A.Žemaitaitis.

Sumušė „policininkai“

Trečias įvykis užregistruotas Klaipėdoje. Į 56 metų vyro butą, savininkui atidarius duris, užėjo policijos pareigūnais prisistatę du nepažįstami asmenys. „Pareigūnai“ iškart ėmėsi reikalo: sumušė nė susivokti nespėjusį šeimininką ir pagrobė televizorių, muzikinį centrą, žiebtuvėlį, asmens dokumentus, mobiliojo ryšio telefoną ir vieną buto raktą. Materialinis nuostolis – 1 tūkst. litų.

Klaipėdos apskrities VPK atstovas Albinas Strumyla teigė, jog įsibrovę „pareigūnai“ iki šiol nesulaikyti: „Nukentėjusysis neatpažino tų asmenų. Apie sužalojimus nepranešama, todėl greičiausiai apsiribota stumtelėjimais. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, daugiau nieko negaliu pasakyti.“

Policijos atstovas užtikrino, kad Klaipėdoje tokie atvejai, kai veržiamasi į butus apsimetus kokios nors tarnybos pareigūnais, itin reti. „Nusikaltėliai įžūlūs, apvagia žmones tiesiog gatvėje. Panašių incidentų taip pat registruojama po išgertuvių. Tada šeimininkai pasigenda namie turėtų daiktų. Sukčiaujančių moterų pasitaiko dažniau negu vyrų, jos mėgsta apsimesti, kad atlieka apklausas“, – sakė A.Strumyla.

Jis prisiminė prieš savaitę nutikusį atvejį, kai į pensininkės namus pasibeldė moteris ir prisistatė esanti savivaldybės tarnautoja. Tada senyvo amžiaus buto šeimininkei buvo papasakota apie namo renovaciją. Kai tik viešnia pasišalino, moteris pasigedo mobiliojo ryšio telefono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius