Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčius kaunietis už paskolų bendrovės maustymą kalėjime praleis penkerius metus

Kauno apylinkės teismas realia penkerių metų laisvės atėmimo bausme nuteisė kaunietį Marių Kontromavičių, kuris buvo kaltinamas sukčiavimu stambiu mastu. Jam taip pat paskirta beveik 4 tūkst. eurų bauda, kurią jis turės sumokėti į valstybės biudžetą.
Antrankiai
Antrankiai/ Asociatyvi nuotr. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Bylos duomenimis, trisdešimtmetis kaunietis M.Kontromavičius 2015 metų vasarą įkalbėjo neseniai pilnametystės sulaukusį Rolandą Vainių, jog šis taptų jo įsigytos įmonės, perkančios-parduodančios automobilius, direktoriumi, – informuoja Kauno apylinkės teismas.

Kadangi M.Kontromavičius žinojo, kad R.Vainius visiškai nenusimano, kaip organizuoti įmonės veiklą bei tvarkyti buhalteriją, pasakė jam, jog buhalterinę apskaitą tvarkys jam įmonę pardavusi moteris. Realiai visą bendrovės veiklą organizavo ir nusikaltimo schemą suplanavo M.Kontromavičius.

Jis, sukurdamas patikimo partnerio įvaizdį, suorganizavo, jog būtų sudaryta bendradarbiavimo sutartis su viena iš vartojimo paskolas teikiančių bendrovių. Sutartį su šia bendrove pasirašė R.Vainius, o M.Kontromavičius, panaudodamas kitų asmenų anketinius duomenis, paruošė netikras paskolų sutartis, kurias, patvirtintas R.Vainiaus parašu, pateikė minėtai bendrovei.

Šie į įmonės sąskaitą pervedė 32 300 eurų. M.Kontromavičiaus nurodymu R.Vainius šiuos pinigus išgrynino ir be jokių apskaitos dokumentų perdavė M.Kontromavičiui.

M.Kontromavičius iš šios paskolas suteikiančios bendrovės norėjo pasisavinti dar daugiau pinigų – 16 800 eurų, tačiau, darbuotojos, įtarusios apgaulę, sustabdė mokėjimus.

Teismas, skirdamas M.Kontromavičiui bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis ketvirtą kartą teisiamas. Šįkart – už sunkų nusikaltimą, anksčiau taip pat yra teistas už sunkų nusikaltimą nuosavybei.

„Tai, kad M.Kontromavičius nevykdo anksčiau teismo paskirtų bausmių (baudų), rodo, jog jis nesistengia pasitaisyti, padaryti teigiamų išvadų dėl anksčiau padarytų nusikaltimų. Jo sistemingas nusikalstamas elgesys neleidžia tikėti, kad bausmės tikslai gali būti pasiekti be realios laisvės atėmimo bausmės“, – bausmės skyrimo motyvus aiškino teisėjas Arūnas Purvainis.

Kaltinamasis R.Vainius nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas pagal laidavimą. Jeigu jis per vienerius metus padarys naują baudžiamąjį nusižengimą arba neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti sprendimą dėl atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės ir spręsti dėl baudžiamosios atsakomybės už visas nusikalstamas veikas.

Teismo paskirtą beveik 4 tūkst. eurų baudą M.Kontromavičius turi sumokėti per 8 mėnesius. Priešingu atveju ji bus išieškoma priverstinai.

Lizingo ir paskolų bendrovei jis turi atlyginti 32 300 eurų turtinę žalą.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius