Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 24 /14:55

Sulaikytas prezidentę ir Seimo narius žmogžudyste apkaltinęs klaipėdietis

Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl prezidentės Dalios Grybauskaitės ir dar kelių Seimo narių šmeižto. Sulaikytas socialiniuose tinkluose žmogžudyste aukščiausius šalies asmenis kaltinęs vienišas vyras.
Sausio 13-osios aukų pagerbimas Antakalnio kapinėse
Sulaikytas prezidentę Dalią Grybauskaitę šmeižęs klaipėdietis. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Galminas buvo gauta teisėsaugos informacija apie socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodžiusią šmeižikišką informaciją. Aukšti šalies vadovai – prezidentė ir dar du Seimo nariai – apkaltinti itin sunkiu nusikaltimu – žmogžudyste.

Tokia informacija savo paskyroje pasidalino vienas klaipėdietis. Rusų tautybės Lietuvos pilietis jau ir anksčiau buvo žinomas teisėsaugai. Pradėjus ikiteisminį tyrimą, nustatyta, kad šis asmuo jau yra patekęs į teisėsaugos akiratį, mat dar 2013 m. pareigūnams buvo įtarimų sukėlę jo nuolat rengiami raštai vienam saugomam šalyje asmeniui.

A.Jašinskienės/15min.lt  nuotr./Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Galminas
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Saulius Galminas

S.Galminas teigė, jog 39-erių vyriškio namuose buvo atlikta krata. „Buvo rasta ir daugiau įdomios medžiagos“, – spaudos konferencijoje teigė prokuroras. Tačiau, kokio pobūdžio ta informacija – neatskleidžiama.

"Facebook" puslapyje vyras aiškino, kad žmogžudystė buvo įvykdyta 1994-1995 m. Esą į nusikaltimą įvelta ir Angela Merkel, ir Arūnas Valinskas, o kūnas paslėptas autoriaus namuose.

Sulaikytas vyras buvo apklaustas. Jis teigė rašęs teisybę ir tiki tuo, esą rašydamas apie tariamus nusikaltimus atliko savo pilietinę poziciją. Vyro pasisakymai socialiniame tinkle buvo iliustruojami politikų nuotraukomis.

„Aš kaip prokuroras turiu abejonių dėl jo psichinės būklės. Bus daroma ekspertizė“, – taigė S.Galminas.

Tačiau paaiškėjo, kad sulaikytajam neseniai buvo atlikta psichiatrinė ekspertizė ir buvo nustatyta, jog vyras – veiksnus.

„Tai nėra paprastas tyrimas, jis turi visuomeninę reikšmę – itin sunkiu nusikaltimu apkaltinta šalies vadovė“, – pabrėžė prokuroras.

Klaipėdiečiui paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei paimti dokumentai. Už šmeižtą jam gresia nuo baudos iki laisvės atėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius