Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti iš Olandijos į Klaipėdą milijono litų vertės kvaišalus gabenę jaunuoliai

Klaipėdos pareigūnai, atlikę ilgalaikį tyrimą, sulaikė grupę asmenų, kurie Klaipėdos mieste platino narkotines medžiagas.
Narkotikai
Narkotikai / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kriminalistai sulaikė tris narkotinių medžiagų platintojus. 18–21 metų amžiaus įtariamieji anksčiau neteisti, niekur nedirbo. Jie „specializavosi“ platindami kanapes ir jų dalis.

Taip pat policijos operacijų metu sulaikyti keturi asmenys, kurie įgijo ar pasikėsino įgyti įtariamųjų platinamas medžiagas.

Be to, Klaipėdos apskrities VPK ONTB pareigūnai išsiaiškino, kad kartu su nurodytais narkotikų prekeiviais kanapes ir jų dalis Klaipėdos mieste platino dar vienas anksčiau neteistas ir niekur nedirbantis vaikinas.

Nustatyta, kad šis jaunuolis ir dar du jo 19–21 metų amžiaus bendrininkai, turėdami duomenų, jog kažkokie vyriškiai Nyderlandų Karalystėje ieškojo kurjerių, galinčių nugabenti labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – heroino – iš Olandijos į Maltą, nutarė suvaidinti kurjerius, pasisavinti narkotinę medžiagą, pargabenti ją į uostamiestį bei parduoti.

Nusikalstamą planą įvykdyti įtariamiesiems sutrukdė Vokietijos muitinės pareigūnai. Jie sustabdė Lietuvos link važiavusį įtariamųjų klaipėdiečių automobilį, kurio bagažinėje, lagamine su dvigubu dugnu, aptiko apie 4 kg narkotinės medžiagos. Šių kvaišalų rinkos vertė – daugiau nei milijonas litų.

Du įtariamieji suimti iš karto, automobilio vairuotojas buvo paleistas, tačiau neseniai suimtas Klaipėdoje pagal išduotą Europos arešto orderį ir bus perduotas Vokietijai.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB tarptautinio bendradarbiavimo tvarka pateikė Vokietijos teisėsaugos institucijoms visą surinktą informaciją apie Lietuvos Respublikoje atliktą minėtą ikiteisminį tyrimą.

Įtariamiesiems teks atsakyti pagal Vokietijos Federacinės Respublikos įstatymus.

Ikiteisminį tyrimą dėl Klaipėdoje sulaikytų įtariamųjų organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai.

Lietuvos teisės aktai už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius