Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti plėšimais iš senolių ir atvira vagyste Kėdainiuose įtariami vyrai

Tirdami neseniai įvykdytus plėšimus ir vagystę Kėdainių rajono policijos pareigūnai sulaikė neseniai iš įkalinimo įstaigos grįžusius Kėdainių ir Šilutės rajonų gyventojus. Ketvirtadienį prokuratūroje bus sprendžiama dėl sankcijų jiems skyrimo.
Įtariamasis E.B.
Įtariamasis E.B. / Kėdainių r. PK nuotr.

Praėjusią savaitę Kėdainiuose įvykdyti du panašaus pobūdžio plėšimai. Birželio 5 d. į 72-ejų kėdainietės M.L. į namus įsiveržė jaunuoliai, kurie reikalavo pinigų, prieš moterį naudojo jėgą. Išsigandusi senolė atidavė pinigus, o nusikaltėliai išeidami dar pavogė du mobiliojo ryšio telefonus ir raktų ryšulį.

Kitas nusikaltimas įvykdytas praėjus dviem dienoms, birželio 7 d. Prieš pat vidurnaktį į 83-ejų kėdainietės A.S. namus įsiveržė vyrai, kurie moterį smaugė, dusino, daužė jos galvą į grindis, kraustė spinteles. Išgirdę budrios kaimynės šauksmus, tąsyk plėšikai paspruko.

Dar po dviejų dienų, birželio 9-ąją, Kėdainiuose įvykdyta atvira vagystė. Du nepažįstami vyrai namo parvedė neblaivų kėdainietį, kurio sutuoktinė 76-erių N.F., norėdama atsidėkoti, iš piniginės išėmė 7 Lt ir padavė vienam iš jų, o kitas tuo metu pastūmė moterį ir išplėšė iš rankų piniginę su joje buvusiais pinigais.

Kėdainių r. PK nuotr./Įtariamasis V.L.
Kėdainių r. PK nuotr./Įtariamasis V.L.

Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, tirdami šiuos nusikaltimus, nustatė ir 48 valandoms sulaikė du įtariamuosius. Tai Kėdainių r. gyventojas 26-erių V. L. ir iš Šilutės rajono pas jį atvykęs trisdešimtmetis E.B. Įtariamieji ne kartą teisti, neseniai grįžę iš įkalinimo įstaigos. Ketvirtadienį prokuratūroje bus sprendžiama dėl sankcijų jiems skyrimo.

Turima duomenų, kad minėti asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų. Tad policijos pareigūnai prašo piliečius, kurie yra nukentėję nuo nuotraukose matomų piliečių, kreiptis į Kriminalinės policijos skyriaus vyresnįjį tyrėją Kęstutį Pilinkų (Kėdainiai, A. Mickevičiaus g. 25, 107 kab.), skambinti Kriminalinės policijos skyriaus viršininkei Dianai Mikalauskaitei tel. (8 347) 68 716, Kriminalinės policijos skyriaus vyresniajam tyrėjui Egidijui Muraškinui tel. (8 347) 68 723 arba pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Policija primena, kad net būnant namuose būtina imtis visų atsargumo priemonių. Buto ar namo duris reikia visada užrakinti, nesvarbu, ar dienos, ar nakties metu. Į namus pasibeldus nepažįstamiems žmonėms, nereikia jų iš karto įleisti – pravartu pažiūrėti pro durų akutę, atidžiai apžiūrėti atvykusiuosius, išsiaiškinti, kokiu tikslu jie apsilankė. Apie įtartinus nepažįstamuosius būtina pranešti policijai tel. 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius