-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sulaikyti Šengeno erdvėje be vizų buvę nelegalai iš Gruzijos

Pasvalio pasieniečiai sulaikė iš Latvijos vykusius tris nelegalus gruzinus, Šengeno erdvėje buvusius be vizų. Vienas jų anksčiau yra turėjęs nemalonumų su Ispanijos teisėsauga.
Pasienio poste
Pasienio poste / VSAT nuotr.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės Pasvalio užkardos pasieniečiai kartu su Kauno teritorinės muitinės pareigūnais Pasvalio rajone, Škilinpamūšio kaime, pagal rizikos faktorius pasirinktiniam patikrinimui sustabdė iš Latvijos į Lietuvą atvykstantį maršrutinį autobusą Ryga – Štutgartas lenkiškais numeriais.

Nelegalią migraciją užkardantiems VSAT pareigūnams patikrinus autobusu vykusių keleivių asmens dokumentus paaiškėjo, kad iš Rygos vykę 24–erių ir du 26–erių Gruzijos piliečiai neturi vizų, suteikiančių teisę būti Šengeno erdvėje. Du iš jų pasieniečiams teigė, kad vyko į Vokietiją, o vienas – į Prancūziją ten gyventi ir dirbti.

Visi trys sulaikytieji buvo pristatyti į Pasvalio užkardą apklausai ir aplinkybių išsiaiškinimui.

Pasvalio užkardos pasieniečiams patikrinus gruzinų duomenis paaiškėjo, kad dėl vieno jų – 26 metų vyro – perspėjimą yra paskelbusi Ispanija. Tai reiškia atsisakymą leisti šiam užsieniečiui įvažiuoti į Šengeno teritoriją.

Dėl neteisėto buvimo Lietuvoje be vizų atvykėliams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. Trijulę pasieniečiai sulaikė dviem paroms ir uždarė į areštinę.

VSAT Šiaulių rinktinės pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes ir sprendžia klausimą dėl nelegalų išsiuntimo iš Šengeno erdvės.

Pastaruoju metu padaugėjo VSAT pareigūnų sulaikomų Gruzijos piliečių. Dažniausiai pasieniečiams jie įkliūva pasienyje su Baltarusija. Dar daugiau gruzinų, bandančių patekti į Lietuvą, pasienyje sulaiko Baltarusijos pareigūnai.

Šiuo metu VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje iš viso yra apgyvendintas 71 nelegalus migrantas ar prieglobsčio prašytojas. Gruzinai sudaro didžiausią grupę – centre jų gyvena 28. Visi jie Lietuvoje yra pasiprašę prieglobsčio.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius