-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumaištis Klaipėdoje: į metalo supirktuvę atneštas sprogmuo pradėjo rūkti, dėl incidento evakuoti žmonės

Tikra sumaištis antradienio popietę kilo Klaipėdoje, kai į metalo supirktuvę atneštas sprogmuo pradėjo rūkti. Į įvykio vietą iškviesti išminuotojai, 300 metrų spinduliu evakuoti žmonės.
Švyturėliai
Švyturėliai / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Incidentas įvyko Nemuno gatvėje, Kuršių marių pakrantėje, įsikūrusioje metalo supirktuvėje. Kažkas čia atnešė į sprogmenį panašų daiktą ir šis netikėtai pradėjo rūkti.

Į metalo supirktuvę buvo iškviesti policijos pareigūnai ir išminuotojai. Išminuotojai nustatė, kad į sprogmenį panašus daiktas yra fugasinis sviedinys. Pasak išminuotojų, iš jo rūksta fosforas. Kol jis neišdegs, incidento likviduoti neįmanoma.

Išminuotojų nurodymu aptverta teritorija 300 metrų spinduliu, iš jos evakuoti žmonės. Įvykio vietoje budi medikai ir ugniagesiai gelbėtojai.

Papildyta 17.07 val. Sprogmuo, pirminiais duomenimis, aptiktas įmonės „Lepūnas” teritorijoje. 17 val. įvykio vietoje dar dirbo išminuotojai. Kaip sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos operacijų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Mindaugas Jovaišas, žmonės vis dar evakuoti. Jie į savo vietas galės sugrįžti tik tuomet, kai sprogmuo bus išminuotas. Dabar jau aišku, kad tai vokiečių gamybos aviacinė bomba. Kaip ji pateko į metalo supirktuvę – nežinia. Net ir darbuotojai negalėjo prisiminti, kas ją atgabeno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius