Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 04 /13:13

Sumaištis Vilniuje dėl raudono lagamino stotelėje pasibaigė

Sostinės Laisvės prospekte – planas „Skydas“ dėl troleibusų ir autobusų stotelėje aptikto įtartino lagamino. Judrioje gatvėje buvo dalinai uždarytas eismas, prie lagamino pasiųstas išminuotojų robotas. Nieko pavojingo viduje neradus, popietę eismas atidarytas. Tačiau keleivių vežėjai įspėja apie galimus tvarkaraščio sutrikimus.

Sujudimas Vilniuje prasidėjo pirmadienį prieš vidurdienį.

Visos specialiosios tarnybos buvo sukeltos ant kojų, kai buvo pranešta apie įtartiną raudoną lagaminą, be priežiūros paliktą visuomeninio transporto stotelėje Laisvės prospekte.

Įvykio vietoje budėjo greitoji pagalba, o policija ir gelbėtojai pradėjo saugumo operaciją.

Apie ją redakciją informavo įvykio liudininke tapusi 15min skaitytoja Vilija V.

Nei Bendrasis pagalbos centras, nei kitos tarnybos įspėti visuomenės šįkart nesivargino.

15min fotoreporteris Lukas Balandis pranešė, kad sumaištis vyko Žemynos stotelėje, pakeliui nuo Pašilaičių link Spaudos rūmų. Dėl saugumo operacijos tiek troleibusų, tiek autobusų eismas pro šią vietą buvo sustabdytas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio duomenimis, šis sujudimas Pašilaičiuose prasidėjo dar 10.49 val., kai į 6-ąjį PK kreipėsi piliečiai, kurie paaiškino, kad „Žemynos“ sustojime (Laisvės pr. 88) yra įtartinas lagaminas. Atvykę patruliai rado apie 100x50x40 cm dydžio lagaminą ant ratukų. Netoliese dirbanti kioskininkė paaiškino, kad lagaminas stovi nuo ryto.

Lagaminas atrodė išties įtartinai. Manyta, kad tai gali būti sprogmuo. 11 val. čia įvestas planas „Skydas“ ir buvo laukiama išminuotojų.

Atvykę Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ specialistai atsivežė išminavimo darbams naudojamą robotą. Nuotoliniu būdu valdomas įrenginys pasiųstas prie stotelės paviljono tikrinti lagamino. 13 val. situacija Laisvės prospekte tebebuvo įtempta.

Šimtai keleivių turėjo tęsti kelionę kitais maršrutais arba eiti pėsčiomis, nes viena kryptimi buvo sustabdytas troleibusų bei autobusų eismas.

„Dėl šio įvykio galimi 16, 19 troleibusų maršrutų ir 2G, 46 ,48, 55 autobusų maršrutų nukrypimai nuo eismo tvarkaraščių. 16, 19 maršrutų troleibusai apsisuka ties Skalvių žiedu“, – viešoje erdvėje paskelbė įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovai.

Kol dirbo robotas, pro šalį nebuvo leidžiama važiuoti ir jokiam kitam transportui.

Beje, būtent šiame Laisvės prospekto gale vyko garsusis sujudimas, kuomet nuo policininkų pabėgo „kalašnikovo“ automatą pagrobęs Igoris Molotkovas.

Fotoreporteris L.Balandis informavo, kad 13.13 val. pareigūnai suvyniojo STOP juostas ir atnaujino eismą Laisvės prospektu palei „Žemynos“ stotelę. Patikrinus raudonąjį lagaminą, nieko pavojingo jo viduje nerasta. Tyrimas dėl šio sumaištį sukėlusio lagamino palikimo stotelėje aplinkybių tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius