-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumuštą sugėrovą jonavietis trypė tol, kol šis mirė: „Aptemo protas“

Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas ėmėsi nagrinėti nužudymo Jonavoje bylą. Deimantas Černiauskas kaltinamas kankinant ar kitaip žiauriai 2015 m. liepą bute nužudęs sugėrovą. Pirmą kartą matomą vyrą jis talžė lyg šis būtų bokso kriaušė. „Jis ėmė prie manęs kabinėtis nuo pat pradžių. Pravardžiavo. Aptemo protas. Nežinau, kas pasidarė“, – teisme teisinosi kaltinamasis.
Teisiamasis veidą slėpė po gaubtuvu
Teisiamasis veidą slėpė po gaubtuvu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

D.Černiauskas kaltinamas tuo, kad 2015 m. liepą bute, esančiame Jonavoje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, dėl asmeninių nesutarimų su A.M., tyčia sudavė daugybinius smūgius rankomis ir kojomis jam į veidą, galvą, pilvą ir kitas kūno vietas.

Pargriovęs nukentėjusįjį ant grindų, kaltinamas žmogžudyste jonavietis ne mažiau kaip keturis kartus sudavė jam kumščiais bei spyrė į veidą, galvą, pilvą, krūtinę ir kitas kūno vietas.

Negana to, jis ne mažiau kaip 3 kartus kojomis užlipo ant gulinčiojo krūtinės ir trypė gulintį aukštielninką A.M., taip sukėlė itin didelį skausmą ir kančias bei padarė daugybinių kūno sužalojimų.

Nukentėjusysis mirė įvykio vietoje.

28-rių metų D.Černiauskas gyveno Jonavos raj. Prieš keletą metų jau buvo teistas.

Prokurorui paviešinus kaltinamąjį aktą paaiškėjo, jog vien į galvos sritį D.Černiauskas atliko ne mažiau vienuolikos smūgių. Ant kūno nustatyta daugybę kraujosrūvų, lūžę šonkauliai.

Kaltinamasis teisme kaltę pripažino. Teigė, jog A.M. matė pirmą kartą savo gyvenime. Į butą, pakviestas išgerti alaus, jis nuėjo kartu su drauge. Buto savininką pažinojo menkai. Į svečius D.Černiauskas atėjo jau girtas. Dieną gėrė sidrą.

„A.M. pradėjo kabinėtis vos man atėjus. Aš jam sakiau: „Raminkis“. Persėdau kitur. Jis nenustojo. Aptemo protas. Daviau į nosį. Nesupratau, ką padariau. Atsipeikėjau tik tuomet, kai draugė mane nuo jo nutempė. Man išeinant iš buto, jis dar gyvas buvo. Būčiau buvęs blaivesnis, būčiau iškvietęs greitąją pagalbą pats. Perkėliau net ant lovos jį. Viskas vyko spontaniškai. Negaliu paaiškinti“, – parodymus teismui davė D.Černiauskas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Teisiamasis veidą slėpė po gaubtuvu
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Teisiamasis veidą slėpė po gaubtuvu

Kaltinamasis prisipažino atlikęs apie dvidešimt smūgių. Įsižeidė jis pavadintas pyd***. Nepatiko jam ir tai, kad A.M. pravardžiavo jo draugę žiurke. Pirmasis, neva tai, puolė pats nukentėjusysis – ėmė smaugti.

Bylos duomenimis, A.M. ir D.Černiausko draugė buvo pažįstami.

„Neturėjau tikslo tyčia jo nužudyti“, – patikino D.Černiauskas.

„Jei jis būtų buvęs ramus, nesikabinėjęs, viskas būtų buvę gerai. Palikau jį gyvą. Dar nuėjau į virtuvę, parūkiau. Po to priėjau, patikrinau, jis kvėpavo. Nežinojau, kad taip baigsis viskas. Paprasčiausiai buvau sublūdęs“, – patikino žudikas.

Po įvykių bute, D.Černiauskas nuvažiavo į darbovietę lentpjūvėje, kurioje dirbo nelegaliai, išsimiegoti.

„Neturėjau tikslo tyčia jo nužudyti“, – patikino D.Černiauskas.

Teisme yra pareikštas ir civilinis ieškinys. Kaltinamasis sutiko jį tenkinti: atlyginti 1 607 eurų turtinę bei 10 000 eurų neturtinę žalą.

Teisme parodymus davęs A.M. sūnėnas, kuris jį ir palaidojo, teigė, jog dėdė pastaruosius dešimt metų smarkiai gėrė. Dažnai jam padėdavo paremdamas pinigais. Civilinį ieškinį pareiškė jis. Nori, jog būtų atlygintos laidotuvių išlaidos. Mirusysis turėjo dukrą, tačiau su ja ryšio nepalaikė.

Kitas teismo posėdis įvyks gegužės 11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius