Šunelį Pipirą nužudęs S.Beniukas neišvengs kalėjimo (atnaujinta 17.15 val., VIDEO, nuotraukos, apklausa)

Žiaurią egzekuciją šuneliui Pipirui surengęs 22 metų Svajūnas Beniukas neišvengs kalėjimo. Pirmadienį Kauno rajono apylinkės teismas paskelbė, kad už padarytą nusikaltimą S.Beniukas pataisos darbų namuose turės praleisti 8 mėnesius ir 10 dienų.
S.Beniukas
S.Beniukas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bylą nagrinėjusi teisėja Tatjana Butkienė skyrė švelnesnę bausmę, nei prašė prokuroras, siūlęs žiauriai su bejėgiu gyvūnu pasielgusį S.Beniuką įkalinti 10 mėnesių.

„Pagrindinė priežastis, kodėl skirta tokia bausmė, S.Beniuko elgesys. Jis visiškai prisipažino padaręs nusikaltimą, be to, nuoširdžiai gailėjosi. Maksimali bausmė už žiaurų elgesį su gyvūnais yra 12 mėnesių laisvės atėmimo“, – paskelbus nuosprendį 15min.lt sakė teisėja. 

Tikina, kad nusikaltimą padarė vienas

Garsiai Lietuvoje ir už jos ribų nuskambėjusi šunelio Pipiro istorija prasidėjo lapkričio 14 dieną. Tądien, kaip vėliau paaiškėjo, pas mamą, gyvenančią Jurbarko rajone, Seredžiaus miestelyje, atvažiavęs S.Beniukas girtavo. Jo paties pasakojimu, po pietų einant gatve po kojomis netyčia pasipainiojo motinos kaimyno šuo Pipiras. Juo, pasak S.Beniuko, nuolat skundėsi jo motina: aiškino, jog šuo drasko vištas.

Turiu žmoną, kuri, kaip patys suprantate, dabar nėra laiminga. Reaguoja, kaip ir visi, – paklaustas apie šeiminę padėtį, sakė S.Beniukas.

„Aš už šeimą, šeimos gerovę. Bet tas šuo pjaudavo mamos vištas kaime. Kaip sakiau, aš jo užmušti nenorėjau. Tik numesti į vandenį. Bet ten nepataikiau..“ – tikino prieš teismo posėdį noriai į žurnalistų klausimus atsakydamas kaltinamasis. Į klausimą, kodėl numetęs nuo tilto gyvūną nepatikrino, ar jis gyvas, S.Beniukas atsakė, jog tada ne tas rūpėjo: „Aš net nežiūrėjau. Numečiau ir nuėjau. Viskas.“

Tyrimą atlikusiems Kauno rajono policijos komisariato tyrėjams S.Beniukas aiškino, jog nusikaltimą padarė vienas, o egzekuciją filmavusius du jaunuolius, kurių vienas vėliau šią vaizdo medžiagą paviešino interneto svetainėje ctv.lt, sutiko tik ant tilto per Dubysą, Vilkijos seniūnijoje. Tą patį jis pakartojo teismo salėje, laukdamas nuosprendžio. Nors ten pat buvusi Kauno gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ direktorė Jurgita Gustaitienė tvirtino priešingai. Pasak moters, yra liudininkų, kurie gali patvirtinti, jog jau Seredžiuje jis šunį Pipirą pagavo ne vienas, o su kitu jaunu vyru.

„Aš jų nepažįstu. Atrodo, kad mes bendravome? Gal jums taip ir atrodo. Jei jie būtų mano draugai, jokios medžiagos internete nebūtų“, – tikino S.Beniukas.

„Esu gyvūnų mylėtojas“

Žurnalistams gyvūną nuo tilto numetęs vyras tvirtino, kad myli gyvūnus: „Dabar namuose turiu šuniuką. Esu gyvūnų mylėtojas. (Kitą šunį – aut. past.) išlaikėme namuose penkiolika metų.“

Dėl nutikusios nelaimės S.Beniukas iš dalies kaltino šuns šeimininką Petrą Dockaitį. Nuteistasis tikino du kartus bandęs pasikalbėti su P.Dockaičiu dėl Pipiro „nusikaltimų“ – pjaunamų vištų. Tačiau jis esą visą laiką būdavo neblaivus, todėl išsiaiškinti nieko nepavyko. Teisme S.Beniukas negailėjo kritikos ne tik sekmadienį nugaišusio Pipiro šeimininkui, bet ir Seredžiaus seniūnui: „Pažiūrėkit, koks tas seniūnas. Į jį nesikreipiau, nes seniūnas net nepasirūpina Seredžiaus visuomene. Tai ką jis apie šunį pagalvos?“ Tuo metu seniūnas jauną vyrą yra apibūdinęs kaip  „miestelio mušeiką“.

Pirmasis Lietuvoje pasiųstas už grotų

Šunį pražudęs S.Beniukas – pirmasis Lietuvoje, kuriam už tokį poelgį skirta reali laisvės atėmimo bausmė. Ji bus pradėta skaičiuoti įsigaliojus teismo sprendimui, t. y. gruodžio pabaigoje. Per šį laiką S.Beniukas dar gali apskųsti Kauno rajono apylinkės teismo sprendimą, tačiau bent kol kas tikino to neketinantis daryti. Vyras tikino pripažįstantis, kad padarė šį nusikaltimą, todėl sutinka su skirta bausme.

Šunelio Pipiro vardu neretai pavadinamą baudžiamąją bylą teismas išnagrinėjo skubos tvarka. Penktadienį vyko pirmasis teismo posėdis, o pirmadienį paskelbtas nuosprendis.

Teisiamas ne pirmą kartą

Būti teisme šuns skriaudikui nėra naujiena. Oficialiais duomenimis, jis anksčiau kartą teistas už vagystę. Teistumas už tai iki šiol neišnykęs. Žiauraus elgesio su gyvūnu byloje ši aplinkybė, kaip ir neblaivumas įvykio metu, buvo laikoma sunkinančia.

Už dar vieną nusikaltimą – plėšimą – S.Beniukas teistas ir būdamas nepilnametis. Tačiau atsipirko tik auklėjamosiomis priemonėmis. Anksčiau viešumon iškilusi informacija, jog šis vyras buvo teistas ir už žmogžudystę, pasirodė esanti netiesa. S.Beniuko atžvilgiu ikiteisminis tyrimas dėl žmogžudystės buvo pradėtas, bet vėliau jis nutrauktas. Todėl, oficialiais duomenimis, už šį nusikaltimą S.Beniukas nebuvo teistas.

VIDEO: S.Beniukas.wmv

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius