Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkiu žmogaus sveikatos sutrikdymu kaltinami asmenys jau laukia teismo

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai (toliau – Kauno AVPK ONTV) baigė tirti baudžiamąją bylą dėl labai sunkaus nusikaltimo, įvykdyto 2008–ųjų metų rugsėjį, kai buvo sumuštas ir kirviu žiauriai sužalotas žmogus.
Antrankiai
Antrankiai / E.Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Ikiteisminį tyrimą organizavusio Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro nutarimu ši byla perduota į teismą. Teismo verdikto laukia trys labai sunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinami asmenys.

2008-09-05 vakarinaime Kauno aplinkkelyje, netoli Giraitės gyvenvietės, buvo sunkiai sužalotas 42-ejų metų kaunietis. Tyrimo metu nustatyta, kad nukentėjusįjį tyčia beisbolo lazdomis sumušė ir kirviu sužalojo keturi asmenys. Dėl patirtų rankų ir kojų žaizdų nukentėjusysis buvo paguldytas į Kauno klinikas.

Po mėnesio ONTV pareigūnai sulaikė du šiuo nusikaltimu įtariamus asmenis. Kitiems dviems buvo paskelbta tarptautinė paieška, jų atžvilgiu tyrimas išskirtas į atskirą bylą.

Praėjusių metų rugsėjo pradžioje Ispanijoje buvo sulaikytas vienas iš ieškomų įtariamųjų. Kartu su kitais keturiais Lietuvos piliečiais Ispanijoje jam buvo pateikti kaltinimai dėl narkotinių medžiagų gabenimo, neteisėto ginklų laikymo, dokumentų klastojimo. Kol kas jis nėra perduotas Lietuvos teisėsaugos institucijoms.

Šių metų rugpjūtį, po beveik 2 metų slapstymosi, Londone buvo sulaikytas ir į Lietuvą pargabentas ketvirtas sunkiu nusikaltimu įtariamas asmuo - 25-erių metų Kauno gyventojas M.T. Jam pateikti kaltinimai dėl to, kad kankindamas ar kitaip itin žiauriai sunkiai sužalojo žmogų (LR BK 135 str. 2 d. 6 p.). Už tai baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki dvylikos metų.

Šio asmens atžvilgiu iškelta baudžiamoji byla dėl labai sunkaus nusikaltimo baigta ir perduota į teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius