-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Surištą mažametę Purplių kaime nuskandinusi moteris pasiųsta ne į kalėjimą, o į psichiatrijos ligoninę

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį paskelbė, kad mergaitę surišusi ir nuskandinusi Edita Dagytė yra nepakaltinama, todėl siunčiama ne atlikti laisvės atėmimo bausmės, o gydytis.
Švirkštas
Švirkštas / 123RF nuotr.

Mažametę surišusi ir nuskandinusi Edita Dagytė dienas leis psichiatrijos ligoninėje. Taip ketvirtadienį nusprendė Šiaulių apygardos teismas.

E. Dagytė bus priverstinai gydoma Rokiškio psichiatrijos ligoninėje taikant griežto stebėjimo sąlygas.

Teismo nutartį salėje išklausė E. Dagytės mama Dalia Dagienė, nes mergina į posėdį nebuvo atvesta.

D. Dagienė tvirtino, kad skųs sprendimą jos dukrą siųsti į psichiatrijos ligoninę. Moteris teigė, kad yra trys suaugę liudininkai – du E. Dagytės broliai ir sesuo, kurie gali paliudyti, kad mergina su mažamete grybauti išėjo kraupaus įvykio išvakarėse, o ne nužudymo dieną.

Nagrinėdamas bylą teismas rėmėsi nužudytosios draugės parodymais, kuri yra nepilnametė.

Nužudytosios tėvai  prašė teismo iš E. Dagytės priteisti 200 tūkst. litų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti. Ieškinį galima priteisti tik iš kaltinamojo, kuriam paskelbiamas apkaltinamasis nuosprendis. Todėl šiuo atveju nukentėjusiųjų ieškinio teismas nenagrinėjo, ketvirtadienį praneša Etaplius.lt.

Kraupi žmogžudystė Purplių kaimą (Telšių r.) sukrėtė 2012-ųjų rugsėjo 4 dieną, tada be žinios dingo iš namų išėjusi septynmetė S.

Dingusiosios mergaitės ieškojo apie 100 pareigūnų. Mergaitės kūnas po dviejų dienų buvo rastas už pusės kilometro nuo namų esančiame tvenkinyje.

Nužudyta mergaitė surištomis rankomis ir kojomis į vandenį pateko būdama gyva, tokią išvadą pernai padarė nužudytosios kūną apžiūrėję teismo medicinos ekspertai.

Įtariamoji buvo nustatyta patikrinus visas galimas versijas bei apklausus liudytojus. Pareigūnai įtarė, kad mažametė nužudė tame pačiame name gyvenanti kaimynė 26-erių E. Dagytė.

Pareigūnams pabendravus su įtariamąja, kilo įtarimų dėl jos psichinės sveikatos būklės. Tada Šiaulių apygardos prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje prokuroras Egidijus Kerys ir Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Špakauskas sakė, kad surinkti duomenys leidžia manyti, jog nusikaltimas įvykdytas dėl „psichinių problemų“.

Trims mėnesiams suimtai merginai buvo paskirta teismo psichiatrinė ekspertizė. Valstybinė teismo medicinos tarnybos Utenos poskyrio teismo medicinos ekspertai nustatė, kad nusikaltimo padarymo metu E. Dagytė negalėjo suvokti savo veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius