-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susigundęs lengvu uždarbiu kaunietis atsidūrė Šiaulių areštinėje

Pirmadienį vakare Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai buvo iškviesti į „Bruklino“ prekybos centre esančią „Norfos“ parduotuvę, kurios apsaugos darbuotojai buvo sulaikę vyrą, pasikėsinusį už prekes atsiskaityti netikra banko mokėjimo kortele.
Sukčiai rado naują apgaudinėjimo būdą – iš patiklių žmonių perka bankų korteles.
Kortelės / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių policija, 23 metų Kauno rajono, Vandžiogalos, gyventojas M.K. buvo uždarytas į areštinę, o dėl netikros elektroninės mokėjimo priemonės pagaminimo ir neteisėto disponavimo ja pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Jo metu paaiškėjo, kad kaunietis susigundė lengvu jam pasiūlytu uždarbiu ir dviejų Kauno gyventojų, kurie jį atvežė į Šiaulius, užsakymu atėjo į parduotuvę pirkti cigarečių. Paprašęs pakelio „Marlboro“, jis už cigaretes atsiskaitė bendrakeleivių jam įteikta užsienio banko mokėjimo kortele. Pavyko. Įsitikinęs, kad kortelė funkcionuoja, M. K. pardavėjos paprašė dėžės „Marlboro“ – 500 pakelių, kurių bendra vertė 4 tūkst. 250 litų.

Kadangi vyruką aptarnavusiai pardavėjai pavasarį jau teko susidurti su banko mokėjimo kortelių klastotėmis, ji, išgirdusi tokius pirkėjo užmojus, sukluso ir, atidžiau pažvelgusi į kortelę, pakvietė apsaugos darbuotojus.

Atvykę policijos pareigūnai pas sulaikytąjį rado svetimą asmens pasą, kuriame buvo įklijuota jo nuotrauka, ir dviejų užsienio bankų „Capital One“ ir „US Bank“ mokėjimo korteles, kurios net plika akimi matyti, kad yra netikros. Tačiau jose yra įkelti pavogti tikrų kortelių, kurių sąskaitose yra pinigų, duomenys. Kriminalistai tiria, ar šiomis kortelėmis už pirkinius nebuvo atsiskaityta kituose Šiaulių prekybos centruose.

Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, susiduriantys su įvairiais dokumentų padirbinėjimais, teigia, kad tokie vogti duomenys kartais įkeliami net į įvairias prekybos centrų nuolaidų korteles ar telefoninių pokalbių korteles. Todėl prekybininkams reikėtų būti dėmesingiems ir budriems, aptarnaujant klientus, atsiskaitančius mokėjimo kortelėmis, ypač jei ta kortelė yra užsienio banko ar nelabai panaši į banko kortelę.

Kauniečių klastotojų vizitas į Šiaulius šiemet – ne pirmas. Kovo 16 d. buvo sulaikyti kiti trys netikra mokėjimo kortele už prekes Šiauliuose ir kituose Lietuvos miestuose atsiskaitinėję Kauno gyventojai.

Tądien Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnus pasiekė sunerimusios UAB „First Date Lietuva“ pranešimas, kad Šiaulių didžiųjų prekybos centrų „Akropolis“, „Iki“, „Norfa“ parduotuvėse atsiskaitinėjama netikra mokėjimo kortele.

Nuo 13.30 val. iki 15 val. buvo užfiksuota 12 tokių atsiskaitymo atvejų. Nustatyta, kad pirkėjai įsigijo daug įvairių maisto produktų, brangių alkoholinių gėrimų, cigarečių, sportinius batelius, marškinėlius, kurių bendra vertė siekė 5 tūkst. litų.

Pareigūnai operatyviai ėmėsi paieškos veiksmų. Jie nustatė, kad šie asmenys važinėja automobiliu Audi A6 ir stebėjo jų tolesnį maršrutą. Automobilį kriminalistai nusekė iki Kauno.

Prie IX-ojo forto trijų vyrų „gastrolės“ buvo nutrauktos. Pareigūnus nustebino „Audinės“ salono ir bagažinės vaizdas – jie buvo kimšte prikimšti polietileniniais maišais su įvairiais pirkiniais. Kratos metu buvo rastas ir automobilyje paslėptas nusikaltimo įrankis, padirbta mokėjimo kortelė, bei netikra asmens tapatybės kortelė.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad kovo 16-ąją vyrai spėjo „prasisukti“ ne tik Šiauliuose. Netikrą mokėjimo kortelę jie naudojo ir atsiskaitydami už prekes Kėdainių, Raseinių, Radviliškio parduotuvėse bei Raseiniuose ir Kaune esančiose „Lukoil“ degalinėse.

Du įtariamieji buvo suimti, trečiajam taikyta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius