-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 10 /2018 10 02

Susitikusi su žemės ūkio ministre moteris pradėjo šėlti: šaukė, spardėsi ir išlaužė duris

„Sodinkit mane, aš nežinau, man jau darosi šlykštu, kaip valstybės pareigūnai elgiasi šitaip“, – antradienį posėdžio metu sakė pasipriešinimu Vadovybės apsaugos departamento (VAD) pareigūnams kaltinama Bronė Šimkuvienė. Žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę savo elgesiu pašiurpinusi moteris teismui bando įpiršti sąmokslo teoriją, jog prieš ją esantys įrodymai – sufabrikuoti.
Lietuvos Respublikos Vyriausybė
Susitikimas vyko Vyriausybės kanceliarijos pastate / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vyriausybės kanceliarijoje balandžio 5 d. vyko eilinis gyventojų priėmimas, kurį organizavo žemės ūkio ministrė V.Baltraitienė. Be ministrės šiame susitikime dalyvavo ir Teisės departamento direktorius Algirdas Sireika, jo pavaduotoja Aušra Kalantaitė bei viską protokolavusi kanceliarijos darbuotoja.

Ne pirmą kartą į šį susitikimą užsirašė ir B.Šimkuvienė. Ji turi problemų dėl žemės sklypo, todėl ministerijos darbuotojams moteris yra puikiai pažįstama.

Noriu, kad ministrė pasakytų, kas iš tiesų įvyko

Vis dėlto šįkart tik bendromis dviejų VAD ir dviejų policijos patrulių pastangomis pavyko suvaldyti pratrūkusią B.Šimkuvienę.

Reikalavo sprendimo iškart

Į Vyriausybės kaceliariją moteris atvyko apie vidurdienį, tačiau savo galimybės aptarti problemas su ministre jai teko laukti mažiausiai 3 valandas, kadangi į susitikimą užsiregistravo 12 žmonių.

Apie 16 val. B.Šimkuvienė sulaukė savo eilės, bet jos nė kiek netenkino trumpo susitikimo vaisiai.

„Poniai buvo paaiškinta dar kartą situacija dėl žemės sklypo – jos paklausimas buvo užregistruotas iš karto ir bus raštu atsakyta į jos klausimus. Ji nesutiko ir reikalavo sprendimo iš karto“, – prisiminė A.Kalantaitė, kuri atėjus kito gyventojo eilei paprašė B.Šimkuvienės išeiti.

Nesiginčydama moteris trumpam išėjo iš ministrės kabineto, bet po kurio laiko ji persigalvojo.

Šaukė, spardėsi ir gulėsi ant žemės

Jau vykstant kitam susitikimui, moteris sugrįžo ir šįkart nesiruošė taip lengvai nusileisti.

„Kol bus neišspręstas klausimas, iš kabineto aš neišeisiu“, – pareiškė B.Šimkuvienė ir atsisėdo ant už ministrės bei jos kolegų nugarų buvusios kėdės.

Ir iš tiesų, ji nereagavo į jokius prašymus išeiti gražiuoju, todėl teko kviesti VAD pareigūnus.

Pamačiusi pareigūną moteris pradėjo šaukti ir spardyti duris, todėl prireikė pastiprinimo, kol į Gedimino prospektą vyko sostinės policijos patruliai. Vaizdo įraše matosi, kaip atstatant po B.Šimkuvienės šėlsmo sulaužytas duris prireikė Vyriausybės ūkvedžio pagalbos.

Ji nesutiko ir reikalavo sprendimo iš karto.

„Pareigūnai tikėjosi, jog pasiseks ją įkalbėti, nes galvojo, kad moteris pagyvenusi, galima viską gražiai išsiaiškinti, bet buvo visiškai neįmanoma to padaryti“, – sakė sostinės policijos patrulis Algimantas Mačenskis.

Šiaip ne taip įkalbėjus B.Šimkuvienę, pareigūnai už parankių ją išvedė į lauką, tačiau Vyriausybės kieme ji netikėtai atsigulė ant žemės ir liko ten gulėti.

Tikisi ministrės pasirodymo

Iš viso prireikė net keturių kantrybe apsišarvavusių pareigūnų, kad būtų įmanoma įsodinti B.Šimkuvienę į policijos tarnybinį automobilį ir išvežti ją iš Vyriausybės.

Tuo tarpu B.Šimkuvienė savo kaltę neigia. Jos teigimu, Vilniaus miesto apylinkės teismui pateiktas incidento vaizdo įrašas yra sumontuotas VAD pareigūnų, o teisme dalyvaujantys ministerijos darbuotojai – meluoja.

Ramybės Žemės ūkio ministrei moteris neduoda ir po pastarojo susitikimo Vyriausybės kanceliarijoje – ji prašo V.Baltraitienės pasiaiškinti dėl incidento.

Jos pagalbos šauksmo sulaukė ir premjeras Algirdas Butkevičius. Dukart.

Moteris teigia nenurimsianti tol, kol teismo posėdžių salėje nepasirodys pati Žemės ūkio ministrė V.Baltraitienė. „Noriu, kad ministrė pasakytų, kas iš tiesų įvyko“, – antradienį Vilniaus apylinkės teisme reikalavo ji.

Tuo tarpu Vilniaus apylinkės teismo teisėjas Arūnas Budrys neišreiškė ketinimų į posėdžių salė kviesti žemės ūkio ministrės, tik pranešė apie būsimą posėdį, kuriame bus sprendžiamas B.Šimkuvienės likimas.

2016 m. rugsėjo 2 d. apylinkės teisme Bronė Šimkuvienė pripažinta kalta padariusi Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 187 straipsnio 2 dalyje numatytą administracinį teisės pažeidimą. Pritaikęs Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 301 straipsnį, teisėjas jai skyrė įspėjimą.

B.Šimkuvienė skundė šį verdiktą Vilniaus apygardos teismui, bet 2017 m. kovą aukštesnis teismas paliko nepakeistą apylinkės teismo sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius