Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 24 /18:20

Sutriuškinta didžiulė kontrabandos gauja, „Aro“ automatininkai masiškai vežioja į teismą įtariamuosius

Surengta sėkminga operacija prieš kontrabandos susivienijimą, teismas sprendžia klausimą dėl įtariamųjų suėmimo.
Įtariamasis ir jį saugantis „Aro“ pareigūnas teisme
Įtariamasis ir jį saugantis „Aro“ pareigūnas teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos pareigūnai surengė stambaus mąsto sėkmingą operaciją prieš kontrabandininkus.

15min.lt žiniomis, praėjusią naktį ir dieną, specialios operacijos metu, buvo sulaikyta mažiausiai 20 su nusikalstamu susivienijimu susijusių asmenų. Kai kuriais duomenimis, sulaikytųjų skaičius gali siekti ir 40.

Ketvirtadienį net ir pasibaigus darbo laikui teisme sprendžiami klausimai dėl dalies įtariamųjų suėmimo.

Pavakarę Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo rūmuose netrūksta įspūdingų vaizdų. Įtariamuosius vieną po kito vedžioja kaukėti, automatais ginkluoti specialiosios paskirties pajėgų „Aras“ pareigūnai.

Nevieši posėdžiai dėl įtariamųjų suėmimo vyksta Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo iškart dviejuose aukštuose. Nors šioje byloje dirba visa grupė prokurorų, prokuratūros atstovams tenka suspėti darbuotis, kaip sakoma, per abu aukštus. 15min.lt užfiksavo (žr. filmuotą medžiagą apačioje), kaip prokuroras Remigijus Matevičius tiesiog bėgte bėga iš vieno posėdžio į kitą.

Daugumą įtariamųjų prokuratūra prašo leisti suimti trims mėnesiams. Teismas šiuos prašymas vertina kaip pagrįstus ir tenkina.

Įtariamuosius leidžiama suimti, nes asmenys yra įtariami sunkių ir labai sunkių nusikaltimų padarymu, už tai gresia griežtos laisvės atėmimo bausmės. Dėl to, manoma, į laisvę paleisti įtariamieji turėtų motyvą bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo. Be to, siekiama užkirsti jiems galimybę paveikti laisvėje likusius liudytojus, kitaip trukdyti tebesitęsiančiam tyrimui.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Dalis sulaikytųjų yra ne Lietuvos Respublikos piliečiai. 15min.lt žiniomis, vienas iš tų asmenų, kuriuos teismas leido suimti trims mėnesiams, yra Baltarusijos pilietis.

A.G. yra vienos Lydoje veikiančios bendrovės direktorius. Vyras yra vedęs, anksčiau neteistas.

Beje, bent dalį įtariamųjų šioje byloje gina tik neseniai advokatu tapęs Algimantas Kliunka, pačioje šių metų pradžioje skandalingomis aplinkybėmis netekęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro posto.

15min.lt žiniomis, įtarimai sulaikytiesiems yra pareikšti ne tik dėl cigarečių kontrabandos, dalyvavimo nusikalstamo susivienijimo veikloje, bet ir nusikalstamu būdu įgytų piniginių lėšų legalizavimo.

Portalo delfi.lt žiniomis, šiame ikiteisminiame tyrime, kuris slapta buvo atliekamas jau daugiau nei metus, figūruoja ir viena Vilniuje įsikūrusi finansinė institucija, sulaikyti kai kurie su ja susiję žmonės, atliktos kratos. Prokurorų pretenzijos tos kredito unijos atstovams susijusios būtent su kontrabandos, o ne bankiniais reikalais.

Teigiama, jog šiame tyrime dalyvauja prokuratūra, muitinė, Muitinės kriminalinė tarnyba, policija. Trečiadienį vykdant labai plataus masto operaciją buvo pasitelkti ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai. Kratų metu rasta ginklų, sprogmenų, narkotikų, rašo delfi.lt.

Papildyta 19.00 val. „Visi suimti. Visi suimti po tris mėnesius!“ – tik tiek, 18.55 val. baigdamas darbą teismo rūmuose, 15min.lt žurnalistui oficialiai papasakojo prokuroras R.Matevičius.

Paprašytas įvardinti tikslų ketvirtadienį teismo leidimu suimtų asmenų skaičių, jis sakė jų nesuskaičiavęs.

Planuojama, kad dėl kitos dalies įtariamųjų suėmimo į teismą bus kreiptasi penktadienį.

VIDEO: 15min.lt - suėmimai naujoje didelėje kontrabandos byloje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius