Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šūviais stabdytas keistas vairuotojas buvo sutramdytas jėga ir antrankiais

Prie sienos su Baltarusija pasieniečiai nuo jų sprukusį lengvojo automobilio vairuotoją stabdė įspėjamaisiais šūviais ir tramdė antrankiais.
Pasieniečių visureigiai
Pasieniečių visureigiai / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad sulaikytas vyras negalėjo paaiškinti savo agresyvaus elgesio motyvų.

Antradienį po vidurnakčio Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai kelyje Minskas - Vilnius, už maždaug kilometro nuo Medininkų pasienio kontrolės punkto, patikrinti stabdė į Lietuvos teritorijos gilumą važiavusį lengvąjį automobilį Volkswagen Passat.

Mašinos vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti, padidino greitį ir nurūko Vilniaus link. Bėglį pasieniečiai nusivijo tarnybiniu visureigiu su įjungtais garso bei šviesos signalais. Vairuotojui ignoruojant ir šias stabdymo priemones, specialiojo būrio pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido tris įspėjamuosius šūvius į viršų.

160 - 180 kilometrų per valandą greičiu lėkęs „folksvagenas“ pavojingai manevravo keliu neleisdamas pasieniečiams jo aplenkti, nuolat išvažiuodavo į priešpriešinę eismo juostą ir taip kėlė didellį pavojų kitiems eismo dalyviams.

Apie bėglį pasieniečiai taip pat pranešė Vilniaus rajono policijai, kurios pareigūnai irgi skubėjo gaudyti nestojusio automobilio.

Pasieniečiai bėglį vijosi apie 20 kilometrų, kol mašiną vairavęs vyras posūkyje ties viaduku į Vilniaus rajono Skaidiškių miestelį nesuvaldė transporto priemonės, kuri peršoko betoninį pakelės bortelį ir įskriejo į griovį.

Įstrigusioje mašinoje buvęs vyras atsisakė lipti iš automobilio, o pasieniečių ištemptas jėga aktyviai pasipriešino. VSAT pareigūnai, tramdydami agresyvų bėglį, buvo priversti panaudoti fizinę jėgą ir specialiąsias priemones – vairuotojui buvo uždėti antrankiai.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 48 metų Vilniaus rajono gyventojas. VSAT pareigūnams vyro veiksmai kėlė nuostabą: tvarkingus automobilio bei asmens dokumentus turėjęs vairuotojas negabeno nieko įtartino, prie vairo sėdo blaivus.

Pats sulaikytasis taip pat negalėjo paaiškinti tokio savo elgesio motyvų.

Vilniaus rajono gyventojas ir jo automobilis perduoti į įvykio vietą atvykusiems policijos pareigūnams, kurie vairuotojui pradėjo administracinę teiseną dėl atsisakymo sustabdyti transporto priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius