Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 26 /11:25

Švėkšnos prostitucijos byla keliauja į teismą: parsidavinėjo už butelį

Netrukus teismą pasieks nepilnamečių prostitucijos ir sąvadavimo byla, sudrebinusi Švėkšnos specialaus ugdymo centrą. Į teisiamųjų suolą sės keturios savo bendraamžes pardavinėjusios centro auklėtinės bei keturi nepilnametėmis pasinaudoję brandūs vyrai. Tyrimo metu paaiškėjo, kad nepilnametėms vyrai mokėjo po 15–16 eurų už lytinį aktą, kartais atsilygindavo maisto produktais, cigaretėmis, alkoholiu.
Lėlė
Lėlė / 123FR nuotr.

Skandalas Švėkšnos specialaus ugdymo centre, dabar pavadintame „Diemedžio“ vardu, kilo praėjusių metų gruodį, kai į viešumą iškilo detalės apie prekybą moksleivėmis.

Paaiškėjo, kad vienos auklėtinės vertė kitas už pinigus tenkinti atvažiuojančių vyrų seksualinius norus. Tuomet įstaigos vadovybė gynėsi esanti nepajėgi suvaldyti proceso ir ne kartą apie tai informavusi policijos pareigūnus.

Klaipėdos apygardos prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl lytinės aistros tenkinimo su nepilnamečiais, nepilnamečių nugirdymo bei pelnymosi iš nepilnamečio asmens prostitucijos. Iš viso buvo nustatytos 36 nusikalstamos veikos. Kaltinimai surašyti aštuoniems asmenims: keturioms buvusioms centro auklėtinėms ir keturiems brandaus amžiaus vyrams.

Klientų ieškojo internete

Visi keturi vyrai, kuriems nuo 30 iki 53 metų, policijos pareigūnams buvo žinomi ir anksčiau. Anot Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Ruslano Ušinsko, visi jie buvo teisti, tačiau ne už seksualinio pobūdžio nusikaltimus.

Tyrimo metu nustatyta, kad trejus metus buvo pardavinėjamos šešios nepilnametės, kurioms tuo metu buvo 14-17 metų. Jų bendraamžės klientus surasdavo interneto svetainėse. Kai kur pažymėdavo, kad vyrus gali tenkinti kelios merginos iš karto. Tačiau, kaip pažymėjo prokuroras, niekur nebuvo nurodomas merginų amžius.

„Tačiau, kaip vėliau paaiškėdavo, kone visais atvejais vyrai susitikdavo su merginomis Švėkšnos miestelyje, kartais net prie mokyklos, todėl turėjo žinoti, kad jos – nepilnametės“, – pažymėjo R.Ušinskas.

Merginoms vyrai mokėdavo po 15–16 eurų. Kartais buvo atsiskaitoma maisto produktais, alkoholiu, cigaretėmis. Pinigai ar prekės visada atitekdavo sąvadautojoms.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad nepilnametės vyrus dažniausiai tenkindavo oraliniu būdu. Dažniausiai – automobilyje.

Ikiteisminio metu tik vienas kitas prisipažino pirkę nepilnametes. Kiti aiškino nežinoję jų amžiaus arba gynėsi iš viso nesusiję su šia istorija. „Visi šie vyrai – iš Klaipėdos regiono. Nevedę“, – trumpai jų biografijas nupasakojo R.Ušinskas. Vyrams gresia iki 5 metų nelaisvės.

Pareigūnus kvietė šimtą kartų

Baudžiamoji atsakomybė gresia ir nepilnametėms sąvadautojoms – iki 15 metų nelaisvės.

„Negaliu pasakyti, kad jos mušė bendraamžes ir taip vertė pardavinėti savo kūną. Visos jos gyveno atitinkamoje aplinkoje, joms diagnozuotas elgesio sutrikimas, buvo pasireiškusi vadinamoji pseudobranda, kai nepilnametis nori kuo greičiau suaugti ir daro viską, kad pritaptų, kad nebūtų atstumtas“, – sakė prokuroras.

Išaiškėjo, kad nusikalstama veika Švėkšnoje galėjo tęstis trejus metus. Tuo metu centro vadovybė atkakliai rašė pareiškimus policijai, vis pranešdavo apie pabėgusias nepilnametes. Nustatyta, kad per tuos metus policininkai buvo kone šimtą kartą informuoti apie pabėgimus, tačiau ikiteisminiai tyrimai vis nebūdavo pradėdami. Tik tuomet, kai išaiškėjo, kad viena nepilnametė už pinigus tenkina kelis kartus vyresnio vyro aistrą, pradėtas tyrimas.

„Kokia centro vadovybės atsakomybė – ne šio tyrimo objektas“, – lakoniškai atsakė prokuroras.

Šiuo metu nukentėjusios merginos perkeltos į kitus globos namus, kai kurioms sąvadautojoms jau suėjo 18 ir jos jau gyvena savarankiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius