-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Švenčionių rajone pasieniečiams įkliuvo 10 migrantų iš Vietnamo ir jų vedlys čečėnas

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė neteisėtai iš Baltarusijos į Lietuvą atėjusių 10 migrantų iš Vietnamo ir, įtariama, juos lydėjusį čečėnų tautybės Rusijos pilietį.
Sulaikyti nelegalūs migrantai iš Vietnamo ir jų vedlys čečėnas
Sulaikyti nelegalūs migrantai iš Vietnamo ir jų vedlys čečėnas / VSAT nuotr.

Pirmadienį paryčiais Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai Švenčionių rajono Gelednės kaimo prieigose aptiko užšluotą pėdsakų takelį, vedusį iš Baltarusijos į Lietuvą. Pasieniečiai iškart pradėjo paiešką, apylinkėse blokavo kelius. Švenčionių užkardos pareigūnams pagalbon atskubėjo kolegos iš Specialiosios paskirties bei Pavoverės užkardų, dirbo kinologai su tarnybiniais šunimis.

Pastaruoju metu pagal pilietybes migrantų iš Vietnamo VSAT pareigūnai sulaiko daugiausiai.

Netrukus miške prie Švenčionių rajono Tadarinos kaimo pasieniečiai užklupo grupę asmenų. Jie slėpėsi po eglėmis. Paaiškėjo, kad tai yra 10 vietnamiečių – 9 vyrai ir moteris, kuriems nuo 22-ejų iki 38-erių. Jie turėjo savo šalies pasus, kuriuose nebuvo Šengeno vizų.

Kartu sulaikytas ir įtariamas migrantų vedlys, 34-erių čečėnų tautybės Rusijos pilietis, irgi turėjęs pasą be Šengeno vizos. Jam už neteisėtą žmonių gabenimą per valstybės sieną Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Taip pat atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo. Už tokį nusikaltimą numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 93 į Lietuvą neteisėtai bandžiusius patekti Vietnamo piliečius. Pastaruoju metu pagal pilietybes migrantų iš šios šalies VSAT pareigūnai sulaiko daugiausiai. Pernai įkliuvo 382 per Lietuvą į Vakarų Europą norėję patekti vietnamiečiai, 2014 m. – 301.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius