Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Švenčionių rajone siautėjo nepilnamečiai vagys

Švenčionių rajono policija praneša, kad ketvirtadienį buvo apklausti keli nepilnamečiai Švenčionėlių gyventojai, per vieną naktį įvykdę mažiausiai tris vagystes.
Švenčionių rajonas
Švenčionių rajonas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja Švenčionių rajono policija, ketvirtadienio rytą Švenčionių rajono policijos komisariatas gavo individualios įmonės savininkės N.T. pareiškimą, kad naktį Švenčionėliuose, išlaužus jai priklausančios parduotuvės sandėlio durų spyną, įsibrauta į parduotuvės patalpas, iš kur pavogta įvairių alkoholinių gėrimų ir maisto prekių.

Padaryta turtinė žala siekia 1 tūkst. 223 litus.

Dėl minėto įvykio Švenčionių r. policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimą. Įstatymai numato, kad tas, kas atvirai pagrobė svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, saugyklą ar saugomą teritoriją, arba viešoje vietoje pagrobė svetimą turtą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) arba automobilį, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Dar nebaigę forminti minėto įvykio, pareigūnai gavo kitą pranešimą, kad Švenčionėlių mieste, Mokyklos gatvėje nakties metu, išėmus verandos lango stiklą, buvo įsibrauta į pilietės J.S. gyvenamąjį namą iš kur pavogta butelis vyno ir butelis šampano.

Padaryta žala - 100 litų.

Ir dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Netrukus po šio pranešimo, buvo užregistruotas piliečio V.R. pranešimas, kad nakties metu, apie 1 val. kažkas išdaužė jo gyvenamojo namo, esančio Švenčionėlių mieste, Miežionėlių gatvėje penkis langų stiklus.

Padaryta 150 litų žala.

Dėl įvykio Vilniaus apskrities VPK Švenčionių r. policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą . Įstatymai numato, kad tas, kas sunaikino ar sugadino nedidelės vertės svetimą turtą, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Atlikdami ikiteisminius tyrimus kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai dar tos pačios dienos rytą karštais pėdsakais nustatė įtariamuosius. Paaiškėjo, kad tai yra nepilnamečiai Švenčionėlių miesto gyventojai. Pas įtariamuosius surastos ir pagrobtos prekės.

Tai ne pirma šių vaikų padaryta nuskalstama veika rajone. Tačiau vaikai dar nėra sulaikę amžiaus, nuo kurio atsiranda baudžiamoji atsakomybė. Tad už jų veiksmų pasekmes atsako jų tėvai ar globėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius