Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinį savaitgalį į ligonines plūdo traumų patyrę ir neblaivūs žmonės

Šventinį savaitgalį Lietuvos medikai sako turėję daug vargo su neblaiviais žmonėmis, tačiau švelnūs orai lėmė, kad smarkiai sušalusių pacientų nebuvo.
Alkoholio matuoklis
Alkoholio matuoklis / Martyno Vidzbelio/Scanpix nuotr.

Šventinėmis dienomis į ligonines atvežta nemažai traumas patyrusių žmonių. Dauguma iš jų susižeidė krisdami paslydę ant ledo, BNS pirmadienį sakė didžiųjų Lietuvos miestų medikai.

Vilnius greitosios medicinos pagalbos stotis savaitgalį kasdien sulaukdavo maždaug po 400 iškvietimų. Dėl sušalimo į ligoninę paguldyti keturi žmonės, tačiau jie nukentėjo nesunkiai. Viena moteris sužeista ant jos galvos nukritus varvekliui.

Po daugiau nei 300 iškvietimų savaitgalio dienomis sulaukė ir Kauno medikai. Šiame mieste du neblaivūs vyrai nušalo galūnes. Apie 60 žmonių mieste patyrė traumas.

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stotyje BNS sakė, kad savaitgalį atgabenta daugiau nei įprasta traumas patyrusių žmonių, dažniausiai – dėl rankų ir kojų lūžių.

Per tris dienas uostamiestyje medikai į ligonines atvežė daugiau nei 30 nestipriai atvėsusių žmonių, tačiau stipriau sušalusiųjų nebuvo. Daugiau nei pusė nukentėjusiųjų – benamiai. Anot vietos medikų, kartais tiems patiems benamiams pagalbos prireikdavo kelis kartus per dieną, nes jie vis būdavo randami prie prekybos centrų ar turgaus.

Daug neblaivių pacientų sako turėję ir Šiaulių medikai. „Šventinis savaitgalis pasižymėjo tuo, kad buvo daugiau negu įprasta neblaivių pacientų.“, – BNS sakė Šiaulių ligoninės atstovė Nijolė Jurgilienė.

Anot jos, dėl apsinuodijimo alkoholiu į ligoninę paguldyti keturi žmonės. Nemažai šiauliečių paslydę patyrė smulkių traumų. Penki nukentėjusieji dėl galvos traumų paguldyti į ligoninę.

Panevėžio ligoninėje atsidūrė keli traumuoti ir sušalę žmonės, tačiau jų nušalimai ir traumos – lengvi, BNS sakė Priėmimo skyriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius