Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventiniu laikotarpiu Kauno policijai įkliuvo daugiau nei 20 besislapsčiusių įtariamųjų

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atkreipė dėmesį, kad šventiniu periodu į Lietuvą grįžta nemažai asmenų, pasislėpusių nuo ikiteisminio tyrimo ir dėl to išvykusių gyventi į užsienį. Siekiant sustiprinti tokių asmenų kontrolę, buvo suaktyvintas Kauno policijos Asmenų paieškos skyriaus bei kitų tarnybų darbas šia kryptimi. Per paskutines dvi savaites pareigūnai rado ir sulaikė 24 ieškomus asmenis, kurie buvo perduoti ikiteisminio tyrimo tyrėjams.
Kalėjimas
Kalėjimas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Didžioji dalis sulaikytųjų asmenų buvo įtariami vagystėmis (8 asmenys), kiti  įtariami dokumentų klastojimu, vengimu išlaikyti vaiką, sukčiavimu, nesunkiu kūno sužalojimu ir pan. Tarp sulaikytų asmenų – nepilnametės išžaginimu įtariamas asmuo, kuris, neturėdamas pastovios gyvenamosios vietos, glaudėsi pas garbaus amžiaus senolę ir gyveno iš jos pensijos. Taip pat pareigūnai sulaikė grasinimu nužudyti įtariamą kaunietį bei asmenį, nuolat rodantį nepagarbą teismui, nevykdantį teismo nutarčių, nuolat pasislepiantį.

Šių priemonių metu Kauno policijos Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su Raseinių kriminalinės policijos pareigūnais, sulaikė du asmenis, įtariamus taksisto apiplėšimu. Praėjusį trečiadienį, tarp 4 ir 7 val., trys nepažįstami jaunuoliai, paprašę UAB „Hensava“ taksi vairuotojo nuvežti juos iš Raseinių į netoliese esantį kaimą, automagistralėje netoli Ariogalos miestelio vairuotoją (49 m.) sumušė, pagrobė 4 mobilaus ryšio telefonus, žiedą, 150 litų,  įmetė į taksi automobilio „Mercedes Benz“ bagažinę ir, atvežę į Kauną, paliko bagažinėje prie Baltų pr. 41C namo.

Karmėlavos gyventojui M.J. (34 m., už plėšimus teistas 5 kartus, ne kartą teistas užsienyje) bei kauniečiui A.K. (29 m., teistas už vagystes, plėšimus ir sukčiavimus 7 kartus) pareikšti įtarimai dėl plėšimo, už ką gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Penktadienį bus kreipiamasi į Kauno miesto apylinkės tesimą dėl kardomųjų priemonių skyrimo. Tame pačiame bute kartu su M.J. buvo surastas ir sulaikytas Andrius Šlekys (29 m.), nuteistas ir pasislėpęs nuo nuosprendžio vykdymo. Sulaikytas pareigūnų, minėtas asmuo melavo savo duomenis, prisistatinėjo vis kitomis pavardėmis. A.Šlekys pristatytas į Kauno tardymo izoliatorių, iš kur bus negabentas į įkalinimo įstaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius