Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Švyturio“ kredito unijos vadovų machinacijų byla bus narpliojama teisme

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba informuoja kartu su Generaline prokuratūra baigusi tirti kredito unijos „Švyturio taupomoji kasa“ baudžiamąją bylą. Buvę bendrovės vadovai įtariami apgaule kredito unijos naudai įgiję 1 milijoną litų. Dviem buvusios kredito unijos valdybos pirmininkams, tuo pat metu dirbusiems ir administracijos vadovais, pareikšti įtarimai dėl didelės vertės sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Tai pirmoji teismui perduota baudžiamoji byla iš sudėtingo ir didelės apimties FNTT atliekamo tyrimo dėl galimo dešimčių milijonų litų turto iššvaistymo keturiose Lietuvos kredito unijose ir kitų sunkių finansinių nusikaltimų.

Nustatyta, kad 2011 metų gruodį, žinodami apie sunkią kredito unijos „Švyturio taupomoji kasa“ finansinę padėtį, jos vadovai sukčiaudami vienam kredito unijos indėlininkui kartu su dokumentais, susijusiais su indėliu, apgaule pateikė pasirašyti prašymą nutraukti terminuotą daugiau nei 850 tūkst. litų indėlį ir prašymą tapti kredito unijos dalininku – pajininku.

Baigta baudžiamoji byla dėl buvusių kredito unijos „Švyturio taupomoji kasa“ vadovų perduota Klaipėdos apylinkės teismui.

Piktnaudžiaudami indėlininko, nežinančio, kad tapo unijos pajininku,  pasitikėjimu, įtariamieji 2012 metų liepos mėn. vėl tą patį indėlininką apgavo. Pateikė jam pasirašyti prašymą nutraukti kitą terminuotą indėlį dėl daugiau nei 144 tūkst. litų ir padidino savo dalį suformuotame unijos kapitale. Duomenys apie tariamai įgytus 1 milijono litų vertės pajus buvo įtraukti į kredito unijos „Švyturio taupomoji kasa“ veiklos ataskaitas.  Informacija su melagingais duomenimis apie unijos kapitalą buvo pateikta priežiūrą vykdančiai  institucijai.

Kredito unijos vadovų apgaulė ir piktnaudžiavimas kredito unijai „Švyturio taupomoji kasa“ sudarė sąlygas fiktyviai atitikti Lietuvos banko nustatytus minimalius normatyvus ir toliau tęsti veiklą 2012 ir 2013 metais.

Baigta baudžiamoji byla dėl buvusių kredito unijos „Švyturio taupomoji kasa“ vadovų perduota Klaipėdos apylinkės teismui.

FNTT ir Generalinė prokuratūra toliau tęsia ikiteisminį tyrimą dėl keturių kredito unijų, kaip įtariama, apgaule išdavusių ir iš kitų subjektų gavusių paskolų už daugiau nei 73 milijonus litų. Šiuo metu byloje pranešimai apie įtarimus įteikti 61 asmeniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius