Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taisyklėms nepaklūstančius vilniečius pasieniečiai „apdovanojo“ maksimaliomis baudomis

Lavoriškių užkardos pasieniečiai valstybės sienos apsaugos zonoje (VSAZ) be leidimų buvusiems trims vilniečiams skyrė maksimalias administracines baudas. Visi jie šiemet jau buvo bausti už tą patį pažeidimą.
Valstybės sienos apsaugos zona
Valstybės sienos apsaugos zona / VSAT nuotr.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai prie pat sienos su Baltarusija, Vilniaus rajono Tvankiškių kaimo prieigose, sulaikė 35-erių sostinės gyventoją. Jis šioje vietoje nužymėtoje VSAZ buvo be privalomo pasieniečių leidimo.

Vilnietis buvo nuvežtas į Lavoriškių užkardą. Už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą jam VSAT pareigūnai skyrė maksimalią 600 Lt administracinę baudą, nes šis vyras spalį jau buvo už tokį pat pažeidimą įkliuvęs pasieniečiams.

Tą pačią dieną Lavoriškių užkardos pareigūnai Vilniaus rajono Užtilčių kaimo prieigose, irgi valstybės sienos apsaugos zonoje, sulaikė be VSAT leidimų ten buvusius 21-erių ir 31-erių vilniečius. Pirmasis iš jų šiemet buvo įkliuvęs pasieniečiams, kai Švenčionių rajone į VSAZ pateko be leidimo. Kitas vilnietis irgi žinomas pasieniečiams – Padvarionių užkardos pareigūnai jį neseniai buvo sulaikę su kontrabanda, o Lavoriškių pasieniečiai spalį pagavę VSAZ be leidimo.

Šįkart abiem sostinės gyventojams Lavoriškių užkardoje buvo paskirtos maksimalios 600 Lt baudos už tuos pačius Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus.
Po apklausų visi trys pažeidėjai buvo paleisti.

Įkliuvusiems už tokius pažeidimus pirmą kartą gali būti skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 150 iki 300 Lt. Jei asmuo jau yra baustas už tai ir vėl padaro tokį pažeidimą, jam skiriama bauda nuo 300 iki 600 Lt.

Valstybės sienos apsaugos zona – tai nuo valstybės sienos į Lietuvos teritorijos gilumą einanti paženklinta pasienio ruožo teritorijos dalis, kurioje valstybės sienos apsaugai ir jos tvarkymui užtikrinti įgyvendinamos techninės, organizacinės ir teisinės valstybės sienos apsaugos priemonės. Paprastai ši zona į Lietuvos teritorijos gilumą nuo sienos linijos tęsiasi nuo maždaug 50 metrų iki kilometro.

Miškuose VSAZ pažymėta ant medžių pririštomis ryškios geltonos spalvos juostomis su atitinkamais užrašais, prie keliukų – informaciniais ženklais su užrašais, įspėjančiais, kad toliau vykti be leidimo yra draudžiama. Laukuose ir kitose atvirose vietovėse VSAZ ribos žymimos specialiais geltonais stulpais.

Visose vietose VSAZ žymintys ženklai išdėstyti taip, kad prie jos priartėjęs ir į ją patenkantis asmuo negalėtų jų nepamatyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius