-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp vasarą Plungę ir Klaipėdą šiurpinusių plėšikų – ir šauktinis, ir nepilnametis

Klaipėdos apskrities Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai nustatė įtariamuosius, įvykdžiusius plėšimus Klaipėdoje ir Plungėje, ketvirtadienį praneša Klaipėdos apskrities policija.
Sulaikytas įtariamasis
Sulaikytas įtariamasis / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

2016 m. rugpjūčio mėn. pareigūnai gavo pranešimą apie Klaipėdoje, Taikos prospekte, įvykdytą plėšimą grasinant ginklu. Atvykus pranešėjos nurodytu adresu, nustatyta, kad nukentėjusiajai išeinant iš vieno Klaipėdos mieste esančių naktinių barų, paskui nusekė ir vienas iš bare buvusių asmenų.

Kiek paėjus nuo baro, nepažįstamas vyras, pagrasinęs nešaunamuoju ginklu, nukentėjusiosios pareikalavo atiduoti mobiliojo ryšio telefoną. Moteris išsigandusi numetė turėtą telefoną į krūmus, o pati pabėgo.

Dar tą pačią naktį telefonas buvo rastas netoliese esančiame lombarde.

Netrukus buvo sulaikytas ir 1995 m. gimęs asmuo, Lietuvos kariuomenės nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos jaunesnysis eilinis. Įtariamasis prisipažino įvykdęs minėtą plėšimą.

Vaikinas ankščiau į pareigūnų akiratį nebuvo pakliuvęs, kol vyksta tyrimas, perduotas karinio dalinio vadovybės stebėjimui.

Dar vienas plėšimas naktį iš pirmadienio į antradienį įvykdytas Plungėje. Taksi automobiliu važiavę trys jaunuoliai neteisėtu būdu sugalvojo prasimanyti pinigų. Vienas iš jų išsitraukė peilį, o kitas, panaudojęs purškiamas ašarines dujas iš taksi vairuotojo pagrobė 150 eurų.

Pareigūnai netruko nustatyti įtariamuosius, Mažeikių ir du Telšių miesto gyventojus, vienas iš jų nepilnametis.

1997 m. gimęs mažeikiškis jau 4 kartus teistas už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimus, todėl bus sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo paskyrimo.

1997 m. ir 1999 m. gimusiems telšiškiams, bus paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

LR BK 180 str. 2 d. už plėšimą panaudojant nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą numato laisvės atėmimą iki 7 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius