Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinė kontrabandos misija septyniems aršiems vyrams baigėsi už grotų

​Panaudoję tarnybinius šunis Varėnos rajone po gaudynių pasieniečiai sulaikė 7 kontrabandininkus ir jiems talkinusius asmenis. Šie nepakluso ir priešinosi.
Įtariamųjų sulaikymas
Įtariamųjų sulaikymas / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai Varėnos rajono Būdų kaimo prieigose pastebėjo grupelę asmenų. Jie mišku priartėjo prie sienos su Baltarusija, kuri šioje vietoje eina Nočios upelio viduriu. Iš kaimyninės šalies per upelį, kurio plotis čia nesiekia 2 metrų, į Lietuvą buvo permesta 10 dėžių.

Jas staigiai čiupo Lietuvos pusėje buvę vyrai ir pradėjo nešti į šalies gilumą. A.Barausko užkardos pareigūnai, talkinami kolegų iš Specialiosios paskirties užkardos, pradėjo kontrabandininkų sulaikymą. Jame dalyvavo ir trys pasieniečiai kinologai su tarnybiniais šunimis, pasakojama VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio parengtame ir penktadienį paviešintame pranešime.

Cigarečių nešikai nepakluso pasieniečių nurodymams sustoti, metę dėžes pradėjo bėgti į skirtingas puses, o sulaikomi priešinosi. Įvykio metu VSAT pareigūnai panaudojo kovinių imtynių veiksmus ir kiekvieną sulaikytąjį surakino antrankiais. Pasieniečiams įkliuvo ir visi penki kontrabandos nešikai, ir dar du čia pat buvę vyrai, kurie, įtariama, atliko žvalgų vaidmenį.

Sulaikytųjų septyniukė – Šalčininkų rajono gyventojai. Jauniausiam iš jų – 20 metų, vyriausiam – 35-eri. 

Dėžėse iš viso buvo 5 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Netoliese miške pasieniečiai dar surado automobilius „Audi 80“ ir „Audi 100“. Įtariama, kad jais atvyko sulaikytieji.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Visiems Šalčininkų rajono gyventojams VSAT pareigūnai už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus dar pradėjo administracinių bylų teisenas, mat sulaikytieji šioje vietoje nužymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje buvo be pasieniečių leidimų.

Po apklausų septyniukė paleista. Cigaretės saugomos Varėnos rinktinėje, automobiliai – A.Barausko užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius