Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taškas Gariūnų byloje – tik rudenį

Gariūnų didmenininkai, iš valstybės vogę milijonus ir galbūt penėję kai kurias politines partijas, atpildo turėtų sulaukti rudenį.
Kratos epizodas: stebimas nelegalias prekes vežantis mikroautobusas
Kratos epizodas: stebimas nelegalias prekes vežantis mikroautobusas / Kadras iš FNTT filmuotos medžiagos

Visi įtariamieji neeilinio tyrimo atomazgos laukia laisvėje, o jų padaryta žala vis dar tikslinama, penktadienį informuoja dienraštis „Vilniaus diena“.

Išankstiniais Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) skaičiavimais, vien per pastaruosius 18 mėnesių Gariūnų turgaus prekiautojai, neįtraukdami į apskaitą prekių įsigijimo ir pardavimo, nesumokėjo per 3,3 mln. litų pridėtinės vertės mokesčio (PVM), apie 1 mln. litų gyventojų pajamų mokesčio ir privalomojo socialinio draudimo mokesčio.

Nuo FNTT tyrimo pradžios praėjo jau beveik penki mėnesiai, tačiau lig šiol dar neaišku, kokia buvo tikroji įsigytų prekių kaina, koks buvo į apskaitą neįtrauktos prekybos mastas. Laukiama, kol savo žodį tars muitinės laboratorijos ekspertai.

Tiesa, per ikiteisminį tyrimą kai kurie įtariamieji atlygino dalį padarytos žalos ir į valstybės biudžetą sumokėjo kiek daugiau nei 100 tūkst. litų įvairių mokesčių. O kiti su Valstybine mokesčių inspekcija dar tikslina, kokias sumas reikia grąžinti valstybei.

Areštuotas ir įtariamųjų turtas, kurio vertė, FNTT duomenimis, kiek daugiau nei 8 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius