Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragėje tikrinant įmones išaiškinta 13 nelegalių darbuotojų

Nuo šių metų pradžios Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vykdo priemonę, skirtą nelegalaus darbo kontrolei ir prevencijai. Įvairiose Tauragės apskrities įmonėse ir darbo vietose pareigūnai jau surengė 44 patikrinimus, kurių metu buvo nustatytas 21 su darbo santykiais ir tvarka susijęs pažeidimas.

Tauragės rajone patikrintose įmonėse pareigūnai užfiksavo 13 tokių pažeidimų, Jurbarko rajone – 3, Šilalės rajone – 4. Pagėgių savivaldybėje veikiančiose įmonėse darbo pažeidimų nebuvo nustatyta.

Patikrinimų metu išaiškinta 13 nelegalių darbuotojų, o dėl nelegalaus įdarbinimo atvejų pradėtos 7 administracinės teisenos. Visos įmonės, kuriose buvo užfiksuota neteisėto darbo atvejų, veikia Tauragės mieste ir rajone.

Be nelegalaus įdarbinimo, pareigūnai tikrindami įmones taip pat nustatė apskaitos taisyklių, darbų saugos, drausmės ir darbo higienos, taip pat metalo laužo ir atliekų supirkimo bei saugojimo tvarkos pažeidimų.

Policija primena, kad nelegalus darbas darbdaviams ar jų įgaliotiems asmenims už kiekvieną nelegaliai dirbantį asmenį užtraukia baudą nuo 3000 iki 10 000 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius