Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragiškis rūkalų laukė po tiltu per Nemuną

Panemunės pasienio kontrolės punkto prieigose VSAT pareigūnai sulaikė vyrą, kuriam du nenustatyti asmenys, manoma, Rusijos piliečiai, nuo tilto numetė krepšį su cigaretėmis.
Krepšys su kontrabandinėmis cigaretėmis
Krepšys su kontrabandinėmis cigaretėmis / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad pirmadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai vaizdo stebėjimo įranga užfiksavo asmenį, nubėgantį į Nemuno pakrantėje esančius krūmynus ties Karalienės Luizos tiltu. Šis tiltas jungia Lietuvos ir Rusijos krantus.

Tuo pat metu VSAT pareigūnai užfiksavo tiltu einančius du asmenis, kurių vienas nešėsi sportinį krepšį.

Abu vyrai nepriėjo Lietuvos teritorijoje esančio pasienio kontrolės punkto. Vienas iš jų nuo tilto staiga nusviedė krepšį žemyn, kur krūmuose jo laukė pasieniečių stebėtas asmuo, atėjęs iš Lietuvos pusės. Tuomet abu ėjusieji tiltu nedelsiant pasišalino į Rusiją.

VSAT pareigūnai išnaršė pakrantės krūmynus Lietuvos pusėje prie upės ir ties tiltu ir netrukus sulaikė vyrą, turėjusį sportinį krepšį. Jame rasti 296 pakeliai cigarečių „Saint George“, paženklintų rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis 22 metų Tauragės rajono gyventojas neturėjo pasieniečių leidimo įžengti į čia nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną.

Dėl šio pažeidimo vyrui pradėta administracinė teisena. Tauragiškiui teks atsakyti ir už neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių gabenimą.

Po apklausos vyras paleistas. Jo turėtos cigaretės laikinai saugomos Bardinų užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius